Ο μίνιμουμ στόχος της Ανόρθωσης τη φετινή σεζόν επιτεύχθηκε. Η «Κυρία» σφράγισε τη συμμετοχή της στο πρώτο γκρουπ ενόψει της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό. Με 34 βαθμούς και με δύο αγώνες να υπολείπονται, η Ανόρθωση είναι και μαθηματικά στην 6άδα.
Ένα ξέσπασμα στα αρχικά στάδια του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν αρκετό για την Ανόρθωση για να φτάσει στη νίκη. Αφού έκανε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, με ανούσια κατοχή και δεχόμενη γκολ μετά… δικό της κόρνερ, γύρισε τα σε βάρος της δεδομένα. Η… έκρηξη με τα γκολ των Κορρέα και Αμπαρτζουμιάν, αλλά και το γκολ του Χριστοδουλόπουλου με πέναλτι στο φινάλε χάρισαν τη νίκη στην Ανόρθωση.
Χωρίς το άγχος της συμμετοχής στην 6άδα, η Ανόρθωση θα πάει στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Πέμπτη, με στόχο τη νίκη για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση της βαθμολογία.
Η Ανόρθωση έχει προοπτική να κυνηγήσει τις προνομιούχες θέσεις, με τα αποτελέσματα στα ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ και Απόλλων να ξεκαθαρίζουν αν θα μπορέσει να μπει στη δεύτερη φάση, έχοντας και ουσιαστικές πιθανότητες για να διεκδικήσει ακόμη και τον τίτλο.

Ανδρέας Ανδρέου