Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ συμπλήρωσε στον αγώνα με τον Ατρόμητο 200 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Είναι πέμπτος στην λίστα με τους ξένους ποδοσφαιριστές που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές με τον Δικέφaλο πίσω από τους Βιεϊρινια (268), Γκουερίνο (231), Φουρτουλα (216) και Βαρέλα (208).

Ο Μπίσεσβαρ που αγωνίζεται στην Τούμπα από το καλοκαίρι του 2016, κάνοντας ένα διάλλειμα στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν όταν αγωνίστηκε με δανεισμό στην Κύπρο και τον Απόλλωνα Λεμεσού έχει σκοράρει 27 γκολ και έχει μοιράσει 38 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 26 παιχνίδια στα οποία σκόραρε ο Σουριναμέζος ο ΠΑΟΚ κέρδισε τα 22, ισοπάλα έληξαν 2 και ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε σε άλλα 2. Το πρώτο ήταν με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για τα πλέι οφ της σεζόν 2016-17 με τον Μπίσεσβαρ να ανοίγει το σκορ αλλά τους πράσινους να κερδίζουν με 3-2. Το δεύτερο ήταν στο μοναδικό αγώνα που ο Σουριναμέζος πέτυχε 2 γκολ για τον ΠΑΟΚ αυτόν με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ για τα προκριματικά του Champions League της σεζόν 2019-20 που έληξε 3-2 για τους Ολλανδούς.

Εκείνο το παιχνίδι με τον Αίαντα ήταν ένα από τα καλύτερα που έχει κάνει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ καρδιοχτυπώντας τους συμπατριώτες. Εκείνο και ο τελικός του κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό στον οποίο ο Μπίσεσβαρ άνοιξε το σκορ και αναδείχθηκε ως ο MVP στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Μπίσεσβαρ ανήκει στην φουρνιά των παικτών που έφεραν τίτλους στον ΠΑΟΚ. Ο 33χρονος μέσος έχει κατακτήσει το αήττητο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19 και 3 κύπελλα. Στο περυσινό δεν είχε συμμετοχή λόγω του δανεισμού του στον Απόλλωνα Λεμεσού, ενώ η χρονιά του νταμπλ ήταν η πιο παραγωγική στην καριέρα του με 10 γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Το συμβόλαιο του «αρτίστα» όπως τον αποκαλούν στα social media του ΠΑΟΚ εκπνέει στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Για την ώρα τουλάχιστον δεν υπάρχουν συζητήσεις για την ανανέωση του, γεγονός μάλλον ενδεικτικό για τις προθέσεις του Δικεφάλου. Το σίγουρο είναι ότι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει ήδη γράψει ιστορία στην Τούμπα…