Η Τότεναμ πλήρωσε την τραγική εικόνα στην αμυντική της γραμμή στα πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης και γνώρισε δίκαια την ήττα με 2-0 από την εξαιρετική Γουλβς. Το σκορ άνοιξε ο Ραούλ Χιμένες, με τον Ντεντόνκερ να προσθέτει ακόμη ένα τέρμα, δίνοντας στους «λύκους» ένα σημαντικό τρίποντο που τους φέρνει στην 7η θέση, πάνω από την αποψινή της αντίπαλο. Την ίδια ώρα, στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, η Νιούκαστλ πήρε σημαντική νίκη (1-0) απέναντι στην Άστον Βίλα και κέρδισε ακόμη περισσότερο έδαφος στη μάχη της παραμονής.
Τότεναμ και Γουλβς συναντήθηκαν στο Λονδίνο στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες καθώς αμφότερες είχαν ηττηθεί στον τελευταίο τους αγώνα.
Οι «λύκοι» μπήκαν στην αναμέτρηση με το «δεξί» καθώς κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 6ο λεπτό με τον Ραούλ Χιμένες να μην αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Γιορίς που προηγουμένως είχε αποκρούσει εντυπωσιακά τα σουτ των Νέβες και Κίλμαν. Μάλιστα, οι παίκτες του Μπρούνο Λαζ κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με τον Ντεντόνκερ στο 18ο λεπτό να εκμεταλλεύεται την κάκιστη αμυντική λειτουργία των «σπιρουνιών» και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Οι δύο τερματοφύλακες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου πραγματοποιώντας σημαντικές αποκρούσεις, με τη Γουλβς να διατηρεί το προβάδισμά της μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.
Στο δεύτερο μέρος, η Τότεναμ εμφανίστηκε εμφανώς βελτιωμένη και έφτασε κοντά στο γκολ στο 60ο λεπτό, όμως το δυνατό σουτ του Χάρι Γουίνκς κατέληξε στο δοκάρι του Ζοσέ Σα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ του Κουλουσέφκσι να περνάει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Γουλβς.
Στα τελευταία 10 λεπτά, τα «σπιρούνια» προσπάθησαν να επιτεθούν μαζικά όμως αποκρούσεις του Σα αλλά και οι εξαιρετικές επεμβάσεις των Κίλμαν, Κόαντι και Σαΐς διατήρησαν το προβάδισμα για τους «λύκους».
Με αυτή την τεράστια νίκη στο Λονδίνο, η Γουλβς προσπέρασε την αντίπαλό της στην βαθμολογία, ανέβηκε στην 7η θέση και παρέμεινε στο κυνήγι για μία θέση που θα την οδηγήσει στην Ευρώπη.
Την ίδια ώρα στον Σεντ Τζέιμς Παρκ, η Νιούκαστλ πέτυχε ακόμη μία σημαντική νίκη στη μάχη που κάνει για τη σωτηρία, επικρατώντας με 1-0 της Άστον Βίλα για την 25η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Το σκορ άνοιξε ο αρχηγός, Κίεραν Τρίπιερ, με μία δυνατή εκτέλεση φάουλ πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του με τις «καρακάξες» σε 4 αναμετρήσεις στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Το πρώτο σουτ εντός εστίας για τους «χωριάτες» ήρθε στο 55ο λεπτό την ώρα που ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, όμως το γκολ που πέτυχε στο 59ο λεπτό ο Γουότκινς, ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ.
Πλέον οι «καρακάξες» βρίσκονται στη 17η θέση και στο +4 από την ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας μάλιστα παιχνίδι λιγότερο από την 18η Νόριτς.