Ο ΟΦΗ επικράτησε με 2-1 του Βόλου και στο Γεντί Κουλέ (είχε κερδίσει και στο Πανθεσσαλικό) και μπήκε στη μάχη για μία θέση στα πλέι-οφ. Βούρος (19′) και Τοράλ(33′) τα γκολ των Κρητικών. Μείωσε με Φερναντές στο 51′ ο Βόλος που στο 70′ έμεινε με παίκτη λιγότερο (αποβολή Μπαριέντος).

Η Κρητική ομάδα ήταν ανώτερη από τα πρώτα κι όλας λεπτά. Απείλησε στο 12′ για πρώτη φορά με ένα σουτ του Τοράλ. Ενώ στο 15′ έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Ντουρμισάι να μην πιάνει την κεφαλιά , αν και αμαρκάριστος, από την καρδιά της περιοχής του Βόλου! Στι 19′ άνοιξε εν τέλει το σκορ. Εκτέλεση φάουλ από τον Λάμπρου, ο Βούρος πετάγεται μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής και με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Βολιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν μία καλή στιγμή με τον Τσοκάνη στο 24′, αλλά το γύρισμά του κόπηκε πρωτού γίνει απειλητικός ο Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός φορ είχε δοκάρι στο 33′ σε γυιρστό σουτ που έπιασε μέσα από την μικρή περιοχή. Ο ΟΦΗ έκανε γκολ την επόμενη τελική του στο ματς. Στο 33′. Έκρυψαν την μπάλα οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια και ο Τοράλ με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο β’ μέρος ο ΟΦΗ άργησε… να βγει στο γήπεδο. Ο Βόλος πατούσε καλύτερα και προσπάθησε να φτάσει σε ένα γκολ που θα τον ξανά έβαζε νωρίς ξανά στο ματς. Και το πέτυχε στο 51′ στην πρώτη του τελική στο β’ μέρος. Ο Φερνάντες με υπέροχη ατομική προσπάθεια και ωραία προσποίηση νίκησε την άμυνα του ΟΦΗ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Επασί για το 2-1. Το γκολ “ξύπνησε” τους γηπεδούχους που ανέβασαν ρυθμό. Ήλεγξαν το ματς. Απείλησαν με τον Τοράλ στο 65′ για ένα τρίτο γκολ και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά μετά το 70′ όταν αποβλήθηκε ο Μπαριέντος με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Βόλος… μαζεύτηκε μετά την αποβολή. Από μία στατική φάση προσπάθησε να απειλήσει στο 77′ αλλά ο Φαν Βέερτ δεν πρόλαβε για εκατοστά την σέντρα του Νίνη. Ο ΟΦΗ είχε τις στιγμές του για ένα τρίτο γκολ με τον Κλέιμαν να λέει “όχι” σε Γκαγιέχος στο 78′ και Νέιρα στο 81′. Στο 85′ μάλιστα, οι Κρητικοί κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Φεράρι ύστερα από γύρισμα του Γκαγιέχος. Αλλά ο πολύπειρος πορτιέρο του Βόλου απέκρουσε την εκτέλεση του Λάμπρου. Το 2-1 δεν άλλαξε αφού και ο Βόλος είδε τον Επασί να σταματά τον Ροσέρο στις καθυστερήσεις…

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν(75′ Στάικος), Νέιρα(90′ Ουές), Τοράλ(68′ Λουίζ Φελίπε), Λάμπρου(89′ Μπουζούκης), Ντουρμισάι(68′ Γκαγιέχος)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Ρομέρο(89′ Ροσέρο), Γκιουλέν(72′ Μπαρτόλο), Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Φερνάντες, Σοάρες(46′ Νίνης), Ρεγκατέν(61′ Κορέα), Φαν Βέερτ