Με το 5ο του γκολ μέσα στο 2022 ο Φαμπίνιο έκανε τη διαφορά για τη Λίβερπουλ που παρά τις μεγάλες δυσκολίες έφυγε από το Turf Moor με το 1-0 επί της Μπέρνλι. Στο -9 από την κορυφή και πάλι οι «κόκκινοι» που όσο μπορούν θ’ ακολουθούν την πρωτοπόρο Σίτι έχοντας κι ένα ματς λιγότερο.
Η αλήθεια είναι πως για την Λίβερπουλ ήταν ευτυχία να πάει στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ της σκορ και να πετύχει το πολύ σημαντικό γκολ λίγο πριν την ολοκλήρωση των πρώτων 45 λεπτών. Κατά διαστήματα το ματς με την Μπέρνλι έδειχνε να μπορεί να πάρει οποιαδήποτε τροπή και οι παίκτες του Ντάις προσπάθησαν με τους Τζέι Ροντρίγκες και Βέγκορστ να περάσουν κάθετες πάσες προς τα καρέ του Άλισον για να κάνουν ζημιά στους «κόκκινους».
Το σύνολο του Κλοπ στο 20ο λεπτό απείλησε με ένα ωραίο χαμηλό δεξί σουτ του Κεϊτά που έδιωξε ο Πόουπ, ο Σαλάχ παραπονέθηκε για πέναλτι που δεν πήρε σε προσπάθεια να επαναφέρει τη μπάλα στην περιοχή έχοντας δεχθεί μια κλωτσιά και στην εξέλιξη της φάσης ο Βέγκορστ έκανε κάκιστο πλασέ πάνω από τον Άλισον με τον Αλεξάντερ – Άρνολντ να διώχνει μακριά.
Οι «clarets» έβλεπαν ότι η άμυνα της Λίβερπουλ ήταν αρκετά ψηλά και επιχειρούσαν να περάσουν τη μπάλα από τη μύτη της βελόνας προκειμένου να γίνουν επικίνδυνοι. Ωστόσο ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα σε καθοριστικό σημείο. Στο 41ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ – Άρνολντ και μια πρώτη κεφαλιά του Μανέ, ο Φαμπίνιο με διπλή προσπάθεια σκόραρε από κοντά για το 1-0.
Η Μπέρνλι δεν θα άφηνε σε ησυχία τους αντιπάλους της ούτε στο δεύτερο ημίχρονο και το προφανές για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν πως δεν έπρεπε ούτε για… αστείο να χαλαρώσει από το ισχνό εύθραυστο προβάδισμα που είχε στο παιχνίδι.
Η πρώτη εμφάνιση του Σαντιό Μανέ με τη φανέλα των «κόκκινων» μετά την επιστροφή του από το Copa Africa διήρξησε 67 λεπτά και άφησε τη θέση του στον Ντιόγο Ζότα, ενώ είχε περάσει στο ματς και ο Τιάγκο αντί του Χέντερσον στη συμπλήρωση μιας ώρας. Ο Μπεν Μι στο 79′ λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και παρά την πίεση της Λίβερπουλ μέχρι το φινάλε, το 1-0 δεν άλλαξε και ήταν αρκετό για τη νίκη των φιλοξενούμενων.