Με τον Ιωαννίδη να σκοράρει μόλις στο 3’ και με… σουτάρα στο 82’, ο -καταιγιστικός στο ξεκίνημα- Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας 2-0 την Λαμία στη Λεωφόρο και πήγε 4ος.

Στο… μυαλό των κόουτς:

O Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1, τον Διούδη στην εστία και τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Χουάνκαρ στα μετόπισθεν. Ρούμπεν Πέρεθ και Βιγιαφάνιες αποτέλεσαν τους κεντρικούς χαφ, με τους Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς και Αϊτόρ να συνθέτουν την επιθετική τριπλέτα πίσω από τον Ιωαννίδη, που ήταν ο σέντερ φορ.

Η Λαμία από την άλλη «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-5-1 και τον Σαράνοφ κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος και Μαρτίνεθ ήταν η τετράδα στην άμυνα. Μπανγκουρά, Τζανδάρης, Τάιρον, Νούνιες και Ελευθεριάδης έπαιξαν στον άξονα, με τον Καραμάνο μοναδικό προωθημένο.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια. Πίεσε ασφυκτικά τον αντίπαλό του, πήρε την κατοχή της μπάλας και έχοντας τους Παλάσιος, Αϊτόρ και Γκατσίνοβιτς να εναλλάσσονται στην μεσοεπιθετική τριπλέτα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Λαμία.

Αρχικά, πήρε προβάδισμα στο σκορ με… γκολ από τα αποδυτήρια, χάρη στην εκτέλεση κόρνερ -και τρίτη φετινή ασίστ στο πρωτάθλημα- του Αϊτόρ από δεξιά και την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι του Ιωαννίδη, ο οποίος σκόραρε μόλις στο 3’ για πρώτη φορά μετά τις 25 Σεπτέμβρη!

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι… καταιγιστικοί, θυμίζοντας το παιχνίδι τους με τον Βόλο ξανά στην Λεωφόρο και δημιουργώντας άλλες τρεις ευκαιρίες για γκολ μέχρι το 16ο λεπτό. Χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν να «καθαρίσουν» από νωρίς το ματς…

Με τον Παλάσιος να μην έχει σωστή επιλογή στο 7’, τον Γκατσίνοβιτς να βλέπει τον Σαράνοφ να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του στο 9’ και το βολ πλανέ του Αϊτόρ να περνάει ελάχιστα άουτ.

Η Λαμία, που στάθηκε άτυχη χάνοντας με τραυματισμό τον Τάιρον πριν το 20λεπτο, αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στην πίεση, περιοριζόμενη σε παθητικό ρόλο και ψάχνοντας -μάταια- κάποια αντεπίθεση.

Στην συνέχεια, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει με την ίδια συχνότητα, αλλά είχε τον απόλυτο έλεγχο σε όλο το διάστημα μέχρι την ανάπαυλα.

Καταγράφοντας δύο ακόμα καλές στιγμές προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το «τσαφ» του Παλάσιος στο 38’ ενώ δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι… έκρυψαν την μπάλα, με τη συνεργασία των Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ρούμπεν Πέρεθ και Γκατσίνοβιτς, αλλά το σουτ του πρώτου να περνάει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Φθιώτιδας -που έκανε δύο ακόμα αλλαγές- ανέβασε τις γραμμές της, πίεσε συντονισμένα ψηλά και απείλησε δύο φορές από ισάριθμες κεφαλιές του Αραμπούλι, στο 48ο και στο 53ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός είχε ενδιάμεσα μια καλή στιγμή, χάρη στην έμπνευση του Γκατσίνοβιτς, αλλά ο Ιωαννίδης την σπατάλησε καθυστερώντας να σουτάρει, σε μια φάση πάντως που υπήρξαν και διαμαρτυρίες για πέναλτι από τον Σκόνδρα…

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ναι μεν ήταν ένα «κλικ» πιο κάτω σε ένταση και δημιουργία, είχε όμως στην συνέχεια δύο καλές στιγμές για το 2-0. Με τον Σαράνοφ να λέει «όχι» σε Γκατσίνοβιτς και Βιτάλ, στο 66’ και στο 70’ αντίστοιχα, κρατώντας παράλληλα την ομάδα του «μέσα» στο παιχνίδι!

Ο Αραμπούλι, που ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου το διάστημα που αγωνίστηκε, είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 76ο λεπτό.

Και αφού δεν έγινε το 1-1, ήρθε… φυσιολογικά το 2-0, με τον -πρωταγωνιστή του Παναθηναϊκού- Ιωαννίδη, ο οποίος με… σεντερφορίσιο γκολ στο 82’, σκόραρε μετά από πάσα του Κουρμπέλη και ουσιαστικά «σφράγισε» την επικράτηση της ομάδας του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς (68’ Κουρμπέλης), Παλάσιος, Ιωαννίδης, Αϊτόρ (57’ Βιτάλ).
Έμειναν στον πάγκο: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Χατζηθεοδωρίδης, Σιδεράς, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος.
Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Νούνιες (78’ Νινούα), Ελευθεριάδης (46’ Μανούσος), Τάιρον (19’ Αραμπούλι), Μπανγκουρά (46’ Μανουσάκης), Καραμάνος (66’ Βέλλιος).
Έμειναν στον πάγκο: Γκαραβέλης, Μαζουλουξής, Τσούκαλος, Βύντρα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ