Ο Φλοριάν Τολμές ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σπουδαίας νίκης της Νέας Σαλαμίνας επί του Ερμή με 3-1 για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας, σκοράροντας χατ τρικ, φτάνοντας συνολικά τα πέντε από τη μέρα που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα, αρχίζοντας να κάνει… απόσβεση με το καλημέρα.
Ο Γάλλος επιθετικός μίλησε στην ιστοσελίδα μας για την παρουσία του στην ομάδα της Αμμοχώστου, τον εαυτό του και τους στόχους.
«Έχουμε φανταστική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια αλλά και νοοτροπία. Παλεύουμε για κάτι σημαντικό. Πίστεψέ με, είναι διαφορετικό να παλεύεις για την παραμονή όπως ήμουν προηγουμένως στον Εθνικό, ακόμη κι αν βρίσκεσαι στη δεύτερη κατηγορία», ήταν το πρώτο του σχόλιο και πρόσθεσε για την απόφασή του να μετακομίσει στη Νέα Σαλαμίνα: «Όταν ήμουν στον Εθνικό, τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ήμασταν τελευταίοι, δεν είχα σκοράρει, οπόταν είχα αυτή την ευκαιρία, για μένα η Νέα Σαλαμίνα».
Τα πέντε γκολ αποδεικνύουν πάντως ότι στην ομάδα της Αμμοχώστου βρήκε τον καλό του εαυτό. «Αισθάνομαι πολύ καλά. Μετά από μια κακή περίοδο στην ΑΕΚ με κάποιους τραυματισμούς και την περίοδο με τον Κόντε, χρειαζόμουν χρόνο. Ήταν δύσκολο. Δεν έχω φέτος κανέναν τραυματισμό από το ξεκίνημα της σεζόν», τόνισε, συμπληρώνοντας στη σχετική ερώτηση για το τι ζητάει από αυτόν ο Σάββας Πουρσαϊτίδης: «Δεν περιμένει κάτι ξεχωριστό από μένα. Αυτό που λέει σε όλους τους παίκτες είναι μα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, είμαστε η Νέα Σαλαμίνα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε στην πρώτη κατηγορία. Θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό. Η Νέα Σαλαμίνα δεν είναι για τη δεύτερη κατηγορία, είναι ομάδα της πρώτης εξάδας στην πρώτη κατηγορία. Έχουμε στόχο να ανεβάσουμε την ομάδα κατακτώντας το πρωτάθλημα».
Όσον αφορά τον προσωπικό του στόχο, ο 36χρονος επιθετικός απλά υπογράμμισε πως «θέλω να σκοράρω γκολ και να απολαύσω το ποδόσφαιρο».

Ανδρέας Βεντούρης