Η συζήτησή μας με το Φλοριάν δεν θα μπορούσε ασφαλώς να μην αγγίξει και την πρώτη κατηγορία, ζητώντας από τον Γάλλο επιθετικό την άποψή του, για το πώς βλέπει τη μάχη του τίτλου αλλά και γενικώς το πρωτάθλημα.
«Γενικά είναι ένα παράξενο πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να πω ότι ξεχώρισα κάποια ομάδα βάσει απόδοσης. Υπάρχουν μεταπτώσεις. Οι ομάδες αλλάζουν. Βλέπεις την ΑΕΚ να είναι δυνατή επιθετικά και τώρα όχι. Ο Απόλλωνας ήταν πιο δυνατός αμυντικά αλλά τώρα δέχεται γκολ. Το ΑΠΟΕΛ δεν ξεκίνησε καλά αλλά τώρα είναι δυνατό. Ο Άρης έδειξε επίσης ότι είναι καλή ομάδα», ήταν το πρώτο του σχόλιο και πρόσθεσε:
«Τώρα λέμε ότι ο Απόλλων είναι το φαβορί, αλλά όλα θα κριθούν στα πλέι οφ. Πιστεύω ότι το ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει δυναμικά. Είναι μια ομάδα που παίζει επιθετικά κι έχει προπονητή με πάθος που το μεταφέρει στους παίκτες του. Αν μειώσει τη διαφορά μέχρι τα πλέι οφ, τότε το ΑΠΟΕΛ μπορεί να μπει στη μάχη του τίτλου».
Όσον αφορά την ΑΕΚ και την πτώση της, κατέληξε: «Είναι αλήθεια ότι άρχισε τη σεζόν όπως κανείς δεν περίμενε, όμως δεν σκοράρει το τελευταίο διάστημα και παρουσιάζει πτώση στην απόδοσή της. Δεν μπορώ όμως να ξέρω το γιατί».

Ανδρέας Βεντούρης