Ένα εκατοστό μακριά από το παγκύπριο ρεκόρ και τέσσερα εκατοστά από την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, έφτασε το βράδυ του Σαββάτου (12/2/22) η Δάφνη Γεωργίου! Λαμβάνοντας μέρος στο πανεπιστημιακό μίτινγκ «Don Kirby Elite Invitational» στο Αλμπουκέρκ του Νέου Μεξικού, η πρωταθλήτριά μας κάλυψε τα 60μ. με εμπόδια σε 8.20, πετυχαίνοντας ένα φανταστικό ατομικό ρεκόρ. Το 8.20 είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, πίσω από το 8.19 της Μόρφως Μπαούρδα, ενώ το όριο για το Παγκόσμιο Κλειστού του Βελιγραδίου είναι 8.16.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για το ατομικό μου ρεκόρ. Το 8.20 είναι καταπληκτικός χρόνος, όμως στο τέλος αισθάνθηκα και λίγο… στενοχωρημένη ας το πούμε, αφού έφτασα τόσο κοντά στο παγκύπριο ρεκόρ, αλλά και στο όριο για το Παγκόσμιο. Έφυγα πολύ καλά από τον βατήρα και έκανα πολύ καλή κούρσα. Τώρα απλά οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά και εύχομαι αυτό να γίνει στην επόμενη κούρσα μου, που θα είναι σε δύο εβδομάδες», μας μετέφερε από τις ΗΠΑ, η Δάφνη Γεωργίου, η οποία τις επόμενες ημέρες θα επικεντρωθεί στο να βελτιώσει αυτές τις μικρές λεπτομέρειες…

Οι μέχρι τώρα επιδόσεις της Δάφνης Γεωργίου (πρόσφατο 8.24) την έφεραν απευθείας στα ημιτελικά του αγωνίσματος, αποφεύγοντας τα προκριματικά. Τρέχοντας στην πρώτη ημιτελική σειρά (από τις τρεις) η αθλήτρια του Αντώνη Γιαννουλάκη τερμάτισε στην πρώτη θέση με 8.28, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον τελικό. Εκεί είχε να αντιμετωπίσει εξαιρετικές αθλήτριες, όπως τις συνομήλικές της Αμερικανίδες Κόρτνι Τζόουνς (ατομικό 8.02) και Κάιλαχ Ρόμπινσον (ατομικό 8.16)! Η Ρόμπινσον ήταν η νικήτρια του τελικού με νέα ατομική επίδοση 8.14, η Τζόουνς τερμάτισε δεύτερη σε 8.15 και η φανταστική Δάφνη Γεωργίου τρίτη με 8.20! Και για άλλη μία φορά αναμένεται να γίνει πρωτοσέλιδο στο Πανεπιστήμιό της Boise State, και ίσως κερδίσει για τρίτη φορά τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της εβδομάδας για όλη την περιοχή των «Mountain West»!