Μετά από έναν σπουδαίο αγώνα που κράτησε σχεδόν δυόμιση ώρες ο Φελίξ Οζέρ – Αλιασίμ (Νο9) κέρδισε τον Ρούμπλεφ(Νο7) με 2-1 σετ και μάλιστα με ανατροπή (6-7, 6-4, 6-2) και θα βρεθεί αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο4) στον τελικό της Κυριακής (13/2) στο Rotterdam Open.
Ο 23χρονος Έλληνας θα αγωνιστεί στον 18ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του και θέλει τη νίκη για να κατακτήσει τον 8ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του και 1ο σε τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 500.

Σπουδαία ανατροπή ο Αλιασίμ

Ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ πέτυχε τεράστια ανατροπή και έθεσε νοκ-άουτ τον υπερασπιστή του τίτλου στο Ρότερνταμ, Αντρέι Ρούμπλεφ, για να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Ο Αλιασίμ επέστρεψε από πολύ δύσκολη θέση στο 2ο set (6-7, 2-3 και 0-40 πίσω), παίρνοντας την πρόκριση στον 9ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του.
Μετά από 2 ώρες και 22 λεπτά μάχης, ο Αλιασίμ επικράτησε του Ρούμπλεφ με 6-7(5), 6-4, 6-2 και απέχει μια νίκη από τον παρθενικό ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του. Μέχρι στιγμής, έχει χάσει όλους τους τελικούς στους οποίους έχει αγωνιστεί.
Αυτή την εβδομάδα πάντως, μοιάζει αποφασισμένος για το βήμα παραπάνω. Το 2020 ηττήθηκε στον τελικό του ABN Amro Tournament, από τον Γκαέλ Μονφίς, κερδίζοντας μόλις έξι games από τον Γάλλο. Τώρα, επιστρέφει στον τελικό, για να αντιμετωπίσει τον Νο1 του ταμπλό, Στέφανο Τσιτσιπά, στην 8η μεταξύ τους συνάντηση (5-2 το Η2Η υπέρ του Έλληνα).
Ο Νο9 τενίστας του κόσμου, στην πορεία του στο Ρότερνταμ φέτος, έχει κερδίσει κατά σειρά τους: Γκερασίμοφ, Μάρεϊ, Νόρι και Ρούμπλεφ. Μάλιστα, αυτή ήταν η 1η νίκη του σε βάρος του 25χρονου Ρώσου, μετά από δυο ήττες σε ισάριθμα meetings τους στο παρελθόν.
Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι ο Αλιασίμ δεν δέχθηκε καν break από τον Ρούμπλεφ σε όλο το ματς, σώζοντας και τις επτά break point ευκαιρίες του Νο2 του ταμπλό. Οι τρεις πιο σημαντικές ευκαιρίες που έχασε ο Ρούμπλεφ, ήταν μαζεμένες, στο 6ο game του 2ου set.
Εκεί, προηγήθηκε με 0-40, όμως ο 21χρονος Καναδός έβγαλε από το μανίκι του μερικά πολύ σπουδαία σερβίς και απέφυγε το break, για να γίνει λίγες στιγμές αργότερα το αφεντικό στο ματς, “σπάζοντας” το σερβίς του Ρώσου στο 4-4.
Με 71/99 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Φίλιξ, που έκανε περίπατο στο 3ο set, κόντρα στον εμφανώς επηρεασμένο από την απώλεια του 2ου, Ρούμπλεφ.
Τα 3/13 break points αποδείχθηκαν αρκετά για τον Νο3 του ταμπλό, που έκανε ένα break στο 2ο set και δυο στο 3ο set, για να φτάσει στην σπουδαία νίκη, που σήμανε και την εκθρόνιση του Ρώσου μαχητή στο Ρότερνταμ.