Κι όμως, μέσα σε δυο χρόνια και δυο μήνες που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της Άρσεναλ, ο Μικέλ Αρτέτα έχει αντικρίσει 15 φορές κάποιον από τους ποδοσφαιριστές του να παίρνει κόκκινη κάρτα κατά τη διάρκεια αναμέτρησης, όπως συνέβη και το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στην Γουλβς!
Αυτή τη φορά ήταν ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι που μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα άφησε τους «κανονιέρηδες» με παίκτη λιγότερο, έχοντας παρεμποδίσει την εκτέλεση ενός πλάγιου άουτ και έχοντας σταματήσει με φάουλ τον Τσικίνιο που έβγαινε στην επίθεση για τους «λύκους» στο «Μολινό».
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα για περισσότερα από 20 λεπτά, η Άρσεναλ κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα του ενός τέρματος και με το τελικό 1-0 πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μέσα στο 2022.
Ο Μαρτινέλι έγινε ακόμα ένας από τους ποδοσφαιριστές των «κανονιέρηδων» που στην εποχή του Μικέλ Αρτέτα στην άκρη του πάγκου, αντικρίζουν το κόκκινο χρώμα της κάρτας του ρέφερι. Και για την ακρίβεια, από τον Δεκέμβρη του 2019 έως και τον Φλεβάρη του 2022, έχουν αποβληθεί 15 φορές οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου!
Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για την 5η κόκκινη κάρτα της φετινής σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (!) και για την 4η στα 6 πιο πρόσφατα παιχνίδια της ομάδας!