Έξαλλος ήταν ο προπονητής της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, μετά την ήττα της ομάδας του με 2-0 από την Ίντερ στο «Σαν Σίρο» και τον αποκλεισμό της ομάδας του από την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας.
Όπως αποκάλυψε η «Carriere dello Sport», οι τόνοι ανέβηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον Πορτογάλο, στα αποδυτήρια της Ρόμα μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο οποίος χρησιμοποίησε «σκληρή γλώσσα» προς τους ποδοσφαιριστές του.
Ο Μουρίνιο αναρωτήθηκε γιατί οι παίκτες του αγωνίζονται φοβισμένοι στα μεγάλα ματς, τους χαρακτήρισε άντρες με έλλειψη προσωπικότητας, ενώ παρότρυνε όσους δεν έχουν την ψυχολογική δύναμη, να πάνε να παίξουν στην τρίτη κατηγορία της χώρας.
Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από τον Μουρίνιο στα αποδυτήρια της Ρόμα, λίγο μετά την ήττα από την Ίντερ:
«Θέλω να ξέρω γιατί, παίζοντας με την Ίντερ, ξεκινήσατε τόσο φοβισμένοι στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα. Θέλω επίσης να ξέρω, γιατί κάνατε το ίδιο και κόντρα στη Μίλαν. Δεν εξαιρώ κανέναν από εσάς. Θέλω να ξέρω γιατί εδώ και δύο χρόνια παρουσιάζεστε σαν μικρή ομάδα κόντρα στους μεγάλους αντιπάλους. Αν δείχνετε μικρή ομάδα, τότε και οι διαιτητές θα μας συμπεριφέρονται σαν μικρή ομάδα. Συμπεριφέρονται στη Ρόμα σαν να είναι ένα μικρό παιδάκι. Στην Ίντερ έχουν μία super team, τους είχατε μπροστά σας και αντί να βρείτε τα σωστά κίνητρα, παίξατε φοβισμένα. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα ενός άντρα είναι να μην έχει… μπάλες, να υπάρχει έλλειψη προσωπικότητας. Φοβάστε τα μεγάλα παιχνίδια; Αν ναι, πηγαίνετε να παίξετε στη Serie C (σ.σ. τρίτη εθνική κατηγορία της Ιταλίας). Εκεί δεν θα βρείτε ποτέ ομάδες με πρωταθλητές, κορυφαία γήπεδα και τις πιέσεις που έχει το ποδόσφαιρο στο κορυφαίο επίπεδο. Είστε άνδρες χωρίς… μπάλες. Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα για έναν άντρα».