Νις και Μαρσέιγ κονταροχτυπιούνται για τον τίτλο του… άλλου πρωταθλήματος που εκτυλίσσεται πίσω από την Παρί στη Ligue 1, με τους Μασσαλούς να βρίσκονται ένα βαθμό πιο ψηλά. Στα προημιτελικά του Coupe de France όμως, οι Νικαιώτες έκαναν επίδειξη δύναμης και επιβλήθηκαν με 4-1 στη γαλλική Ριβιέρα.

Παρότι η ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι πήρε προβάδισμα μόλις στο 3′, όλα μαρτυρούσαν ότι ήταν η βραδιά της Νις. Ακόμα και το γεγονός ότι το γκολ της Μαρσέιγ ήρθε με αυτογκόλ του Μελβίν Μπαρ ήταν αρκετό για να μην αποθαρρύνει τους γηπεδούχους και δη τον Τζάστιν Κλάιφερτ. Ο Ολλανδός επιθετικός σημείωσε δύο γκολ στο 29′ και στο 49′ και μαζί με το γκολ του Αμίν Γκουιρί, έκαναν την ανατροπή για την ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ.

Η Μαρσέιγ είχε μια μεγάλη στιγμή με τον Ντμιτρί Παγέ κι ένα γκολ του Σεντρίκ Μπακαμπού που δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ ώστε να ξαναμπει στο παιχνίδι, πριν γίνει το 3-1. Ο Αντί Ντελόρ στο 61′ “κλείδωσε” το θρίαμβο της Νις, που συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, πλέον στην αντεπίθεση απέναντι σε μια ομάδα που είχε ανέβει ολόκληρη για να αποφύγει την ταπείνωση.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, εκείνο των… μικρών, οι Βερσαλλίες επιβλήθηκαν 5-4 στα πέναλτι της Μπερζεράκ Περιγκόρ, ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 1-1. Οι δύο ομάδες αγωνίζονται στην 4η τη τάξει κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι σίγουρα μια εκπρόσωπος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα βρίσκονταν στα ημιτελικά του κυπέλλου.