Είναι… νέο πλήγμα για τον Τιμούρ Κετσπάγια η απώλεια του Νοβότνι στο παιχνίδι με τον Άρη (Διαβάστε ΕΔΩ) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο Μαγυάρος φορ ήταν στις βασικές επιλογές του τεχνικού της Ανόρθωσης και λογιζόταν η αλήθεια να είναι βασικός στο ματς της Πέμπτης. Από την Ανόρθωση, απευθύνθηκαν στην ομοσπονδία όπου πήραν τη σχετική γνωμάτευση, ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί. Ο Τιμούρ Κετσπάγια ενημερώθηκε γι’ αυτό το γεγονός και καλείται να ανατρέψει τα αρχικά του πλάνα.
Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να έχει τον πρώτο λόγο για να είναι στην κορυφή του σχήματος, αφού είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Χριστοφή, που επίσης επιστρέφει και έχει αγωνιστεί ξανά στην «αιχμή του δόρατος». Από τη στιγμή που ο Ελλαδίτης έχει περισσότερες προπονήσεις στα πόδια του έχει και με το μέρος του τις πιθανότητες, ούτως ώστε να βρίσκεται ξανά στην 11άδα μαζί με τον Ουάρντα. Δύο παίκτες που αλλάζουν την ποιότητα και το εκτόπισμα της ομάδας, καθώς μπορούν να δώσουν την ουσία στο επιθετικό κομμάτι. Και με τις ενέργειές τους, και με τις εμπνεύσεις τους, και μέσα από τις στατικές φάσεις, κάτι που λείπει από την Ανόρθωση το τελευταίο διάστημα.
Αναμένοντας την τελευταία προπόνηση της «Κυρίας» με την οποία ολοκληρώνει εν όψει Άρη, οι ενδείξεις αναφέρουν ότι επιστρέφουν σε σχέση με το ματς στην Πάφο οι Καλτσάς, Αρτυματάς, Τζουρ, ακόμα και οι Αντωνιάδης και Ρουσιάς. Επιστροφές που δίνουν επιπλέον επιλογές στον Γεωργιανός τεχνικό αλλά και τη δυνατότητα να «φρεσκάρει» την ομάδα του από τον πάγκο εάν χρειαστεί. Αυτόματα λοιπόν γεμίζει η Ανόρθωση, έστω κι αν οι περισσότεροι απουσίασαν από τα δύο τελευταία παιχνίδια.

Κύπρος Εγγλέζος