Διάβασα στον ημερήσιο τύπο, ότι ο ειδικός σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για την παιδεία Γεώργιος Σκαλιάς, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον ενημέρωσε για τα έργα που έγιναν στα σχολεία της πόλης της Λάρνακας. Επίσης ο Δήμαρχος Λάρνακας ευχαρίστησε τον Γεώργιο Σκαλιά για το διαχρονικό ενδιαφέρον του που επιδεικνύει για την Λάρνακα και γενικά για την Παιδεία της πατρίδας μας.
Ο Γεώργιος Σκαλιάς είναι γνωστός στην εκπαίδευση της  Κύπρου, αφού υπηρέτησε αυτή πάρα πολλά χρόνια. Επίσης είναι γνωστός για τον ακέραιο χαρακτήρα και τις πολύ αξιόλογες ιδέες και  αισθήματα που τρέφει για την παιδεία της Κύπρου. Εργάζεται αθόρυβα και μεθοδικά στην επίτευξη των στόχων του, που δεν είναι άλλοι από την πρόοδο και ανάπτυξη της Παιδείας , ένας τομέας γνώριμος και αγαπητός σ’ αυτόν.
Τον ευχαριστούμε τον Γεώργιο Σκαλιά, για το διαχρονικό ενδιαφέρον του για την Λάρνακα και τον προσκαλούμε να βρεθεί στο ίδιο μετερίζι με τους Λαρνακείς στις προσπάθειες της πόλης, για ανέγερση νέου σύγχρονου σχολείου, στον χώρο της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής.
Η Κυπριακή Δημοκρατία αγόρασε από την Μητρόπολη Κιτίου τον χώρο αυτό και τον προορίζει για ανέγερση σχολείου, για τις πολλές εκπαιδευτικές ανάγκες  της πόλης. Ο χώρος αυτός παραμένει  αναξιοποίητος και δημιουργεί εστίες ακαθαρσιών και μεγάλης οχληρίας. Είναι θλιβερό τέτοιοι κεντρικοί χώροι, να μένουν αναξιοποίητοι και νεκροί, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες  εκπαιδευτικές ανάγκες για τους νέους μας. Είναι και οικονομικά ασύμφορη και εκπαιδευτικά λανθασμένη , η μη αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου από το Υπουργείο Παιδείας.
Επειδή ο Δήμαρχος Λάρνακας και οι πολίτες τοποθετούν ως προτεραιότητα την ανέγερση  σχολείου στην εν  λόγω περιοχή, θεωρώ ότι το Υπουργείο Παιδείας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάρουν γρήγορες αποφάσεις για το θέμα αυτό.
Η αξιοποίηση  του συγκεκριμένου χώρου από την Κυβέρνηση για ανέγερση Γυμνασίου είναι δεδομένη και αποφασισμένη. Θεωρώ ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση , είναι μια μη σοφή πράξη και μια ενέργεια που επηρεάζει την πιο εύρυθμη και καλύτερη λειτουργία της παιδείας μας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφουγκράζεται τις ανησυχίες της πόλης και είμαι σίγουρος ότι θα αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για γρήγορη  αξιοποίηση του χώρου της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής και της οικοδόμησης  ενός σύγχρονου σχολείου , το οποίο να αποτελεί  ένα  μοναδικό εκπαιδευτικό πνεύμονα στην καρδιά της Λάρνακας.

Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου