Η Σαουθάμπτον άξιζε να πάρει όλους τους βαθμούς από το εκτός έδρας ματς με την Τότεναμ και το έκανε με τρομερό τρόπο! Ανέτρεψε το σκορ σε τρία λεπτά και έφτασε στο τελικό 3-2 με το οποίο τα «σπιρούνια» παρέμειναν στην 7η θέση. Η Σίτι φιλοξένησε την Μπρέντφορντ και δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο για να φτάσει στο τελικό 2-0 και το +12 στην κορυφή με δυο ματς περισσότερα από τη Λίβερπουλ.
Η Σίτι πήρε όλες τις πρωτοβουλίες εξ αρχής στην αναμέτρηση με την Μπρέντφορντ και περιορίσε πολύ τη δράση των «bees» στο γήπεδο. Κι αν μέχρι το ημίωρο η ομάδα του Τόμας Φρανκ ήταν καλά οργανωμένη και έκλεινε τους χώρους, όσο περνούσε η ώρα η Σίτι άρχισε να παίζει με το μήκος του γηπέδου και ως αποτέλεσμα οι νεοφώτιστοι στην κατηγορία άρχισαν ν’ ανοίγουν χώρους. Κάπως έτσι στο 39ο λεπτό ο Στέρλινγκ κέρδισε το πέναλτι από το μαρκάρισμα του Ρόερσλαβ και ο Μαχρέζ από την άσπρη βούλα δεν λάθεψε, κάνοντας το 1-0 για τους «πολίτες».
Ο Ζοάο Κανσέλο ήταν ορεξάτος στο δεύτερο μέρος και πήρε προσπάθειες από αριστερά, με τη Σίτι να ψάχνει τα γκολ που θα της πρόσφεραν μεγαλύτερη ασφάλεια για την κατάκτηση της νίκης. Όχι ότι η Μπρέντφορντ έδειχνε ικανή να κάνει κάτι για να προκαλέσει ανησυχία, ωστόσο, οι «πολίτες» ήθελαν να τελειώσουν το ματς για να μην μπλέξουν. Και αυτό συνέβη στο 69′, όταν ο Ράγια έκανε τραγικό λάθος στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Στέρλινγκ, εκείνος πλάσαρε με τον πορτιέρε των «bees» ν’ αποκρούει, όμως ο Ντε Μπρόινε πήρε το ριμπάουντ και βρήκε στόχο από πλάγια θέση για το 2-0.
Η Τότεναμ έγινε… παιχνίδι στα χέρια του Χάζενχουτλ και των παικτών του που κυριάρχησαν και είχαν στριμώξει τους παίκτες του Αντόνιο Κόντε στα σχοινιά. Και μπορεί τα «σπιρούνια» στο 19ο λεπτό να πήραν το προβάδισμα με το αυτογκόλ του Μπέντναρεκ που έπεσε στο γύρισμα του Μόουρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως, η συνέχεια ανήκε στους «άγιους» που έκαναν ό,τι ήθελαν.
Ήταν τέτοια η μορφή της αναμέτρησης που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι η Σαουθάμπτον θα μπορούσε να τιμωρηθεί από τον άγραφο κανόνα του ποδοσφαίρου που λέει πως όποιος χάνει τις ευκαιρίες τελικά δέχεται το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι στο Λονδίνο πίεζαν, απειλούσαν τα καρέ του Γιορίς, έκαναν τον Γάλλο να βρίσκεται σε μόνιμη ανησυχία και στο 22′ ο Μπρόγια από γύρισμα του Περό έγραψε το 1-1.
Η Σαουθάμπτον ήθελε να πάρει τα ηνία με την επανέναρξη του δευτέρου μέρους για να μην αφήσει στην Τότεναμ να σκεφτεί καθαρά, ωστόσο, δεν το κατάφερε, με το σύνολο του Κόντε σταδιακά να βρίσκει γερά πατήματα. Ο Κέιν πήρε μια κεφαλιά που χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ και τελικά στο 68′ ήρθε το δεύτερο τέρμα για τα «σπιρούνια» που πράγματι τιμώρησαν την αστοχία της Σαουθάμπτον από το πρώτο ημίχρονο. Ο Μόουρα έκανε χαμηλά το γύρισμα, ο Σον πλάσαρε και η Τότεναμ πήρε νέο προβάδισμα στο παιχνίδι.
Κι όμως οι «άγιοι» απλά… μπήραν ώθηση για την μεγάλη έκπληξη την οποία και δικαιούνταν! Στο 79′ ο Ελιονούσι με κεφαλιά μπροστά από τον Έμερσον ισοφάρισε και στο 82′ ο Τσε Άνταμς έκανε την τεράστια ανατροπή από σέντρα του Γουόρντ – Πρόους για το τελικό και πανάξιο 3-2! Στις καθυστερήσεις ο Μπέργκβαϊν πήγε να χαρίσει τουλάχιστον έναν βαθμό στην Τότεναμ, όμως, σε αντίθεση με τα μαγικά που είχε κάνει στο επικό φινάλε του ματς με τη Λέστερ, ο VAR εντόπισε οφσάιντ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ