Η ΑΕΛ πάει λαβωμένη στο παιχνίδι με τον Απόλλων καθώς εννέα ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν θα είναι διαθέσιμοι για τον Σάββα Παντελίδη. Για διάφορους λόγους είναι εκτός οι Μπαλντέ, Μιλιντσεάνου, Μαρόσα, Μέγιερι, Μεντόγιεβιτς, Μαίντεβατς, Ριστέφσκι, Μαζάν με αμφίβολο τον Έουλερ. Ο Βραζιλιάνος έχει λίγες πιθανότητες να προλάβει την αποστολή.
Ο προπονητής της ΑΕΛ θα προσπαθήσει μέσα από το υπόλοιπο ρόστερ να διαμορφώσει τα πλάνα του για το παιχνίδι. Για παράδειγμα στην θέση του τερματοφύλακα αναμένεται να επιστρέψει ο Κεραυνός, μετά από αρκετό καιρό αφού έχει το προβάδισμα έναντι του Έβορα. Από εκεί και μπρος στην άμυνα οι επιλογές είναι Σωτηρίου, Τεσέιρα και Ντάβερβελντ με τους δύο πρώτους να έχουν το προβάδισμα για να ξεκινήσουν το παιχνίδι. Στα άκρα οι Αντωνίου και Σάντος μοιάζουν να είναι το λογικό φαβορί για να πάρουν τις θέσεις.
Τις τρεις θέσεις της μεσαίας γραμμής διεκδικούν οι Παπαφώτης, Ριέρα, Ρέινολτς και Ζτραβκόφσκι. Για την επίθεση οι επιλογές είναι λιγότερες βάση των απουσιών με τους Τόρες, Ανδρέου να παίρνουν θέση στα άκρα και τον Τσέποβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Αριστείδου Μιχαήλ