Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Γιαννάκης Κυπριανίδης έκανε την ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων στον Super Sport FM 104.0. Οι περισσότερες φάσεις ήταν από τον αγώνα Πάφος FC – Ανόρθωση.
ΠΑΦΟΣ FC – ΑΝΟΡΘΩΣΗ
«Ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι. Δόθηκαν τρεις κίτρινες για την Ανόρθωση. Αραγιούρι και Αμπαρτζουμιάν σωστά δέχθηκαν κίτρινη κάρτα.
Στο 9’  ζήτησαν πέναλτι από την Πάφος FC. Από το πλάνο φάνηκε ότι την μπάλα, την έπαιξε ο Κορέια.
Στο 16’  ειλικρινά πόνεσα τα μάτια μου για να μπορέσω να καταλάβω κάποια πράγματα. Ο Χουσμπάπυερ έχει το δεξί του χέρι στο στήθος του ποδοσφαιριστή της Πάφος FC. Φαίνεται ότι έχει επαφή στο στήθος. Δεν μπορώ να καταλάβω αν κάνει κάποια ενέργεια. Κάτω χαμηλά, το αριστερό πόδι του αμυντικού φαίνεται να υπάρχει μια επαφή. Δεν μπορείς να κρίνεις αν ήταν ικανή να δοθεί πέναλτι. Ο διαιτητής είχε καθαρό οπτικό πεδίο. Το είδε και το VAR το οποίο επεμβαίνει όταν γίνεται ξεκάθαρο λάθος. Πρέπει να αποδείξουν οι επαναληπτικές προβολές, ότι δεν ήταν πέναλτι. Με τις επαναληπτικές προβολές, αν δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν τη φάση, τότε δεν μπορεί να επέμβει. Βλέπουμε απλά τις κινήσεις. Τίποτα περισσότερο. Το πόσο σπρώχνει, ή το πόσο εύκολα έπεσε ο επιθετικός, δεν το ξέρω.
Στο 20’  ο Βαλακάρι δέχθηκε κόκκινη κάρτα. Τη δέχθηκε κατευθείαν. Στο κοντινό πλάνο φάνηκε ότι κρατούσε την κόκκινη από την αρχή. Αν ήταν για κίτρινη δεν θα έβγαζε το τσαντάκι. Το φάουλ ήταν για κόκκινη, δεν το συζητώ. Έκανε δεύτερη κίνηση με το πόδι. Εκεί που ύψωσε το πόδι του, δεν δικαιολογείται.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, έγινε φάση για κίτρινη κάρτα στο Νοβότνι, για κακή χρήση του χεριού.
Στο 77’ ζήτησε πέναλτι η Ανόρθωση. Ο Ουάρντα ήταν ακίνητος, ο Κβίντα πήδηξε από πάνω του και έκανε κεφαλιά. Πέφτοντας, ήρθε σε επαφή με τον Ουάρντα. Όταν είδα ξανά τη φάση, την ώρα που κάνει κεφαλιά, δεν έχει επαφή με τον παίκτη της Ανόρθωσης. Ότι έγινε, έγινε μετά, δεν θεωρείται δεύτερη κίνηση. Δεν υπήρχε πέναλτι.
Στο 80’  υπήρχαν διαμαρτυρίες για κόκκινη στον Αβραάμ. Ήταν κάπου 15 μέτρα μακριά από το κέντρο του γηπέδου. Τα κριτήρια που πρέπει να δούμε είναι την απόσταση και τη διάταξη των παικτών. Όταν έγινε η απόκρουση, έστρεψε την μπάλα δεξιότερα ο ποδοσφαιριστής της Πάφος FC. Ήθελε και άλλο χρόνο για να επανακτήσει το κοντρόλ. Πίσω από τον Αβραάμ ακολουθούσε άλλος παίκτης της Ανόρθωσης. Για μένα από τη θέση που έγινε η παράβαση δεν ήταν κόκκινη κάρτα».

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ
Στο 85’  υπήρχε πέσιμο στην περιοχή της ΑΕΚ. Με την πρώτη επαφή ο παίκτης του Άρη έπεσε εύκολα. Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι.
Στο 89’  ζήτησε πέναλτι για χέρι ο Άρης. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι μέσα στην περιοχή. Βάζει το πόδι του, μετά δεν ξεκαθαρίζει αν βρήκε στο χέρι η μπάλα. Αλλά και στο χέρι να βρήκε δεν είναι πέναλτι.
Στο 90΄+2 ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ. Το χέρι του αμυντικού, ήταν κολλημένο στο σώμα. Σωστά δεν δόθηκε.

ΑΕΛΑΠΟΕΛ
Στο 10’  σωστά δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ. Υπήρχε παράβαση».