To όνομα και φωτογραφίες του 20χρονου αλβανικής καταγωγής που φέρεται να αναζητείται από τις ελληνικές αρχές ως ύποπτος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη δημοσιεύει αλβανικό ΜΜΕ.
Σύμφωνα λοιπόν με την αλβανική ιστοσελίδα τηλεοπτικού δικτύου, ο νεαρός φερόμενος ως εμπλεκόμενος στη δολοφονική επίθεση διέφυγε στην Αλβανία λίγες μόνο ώρες μετά το φονικό της Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα σφράγισε κανονικά το διαβατήριό του στα σύνορα αφού ακόμα δεν είχε κηρυχθεί καταζητούμενος.
Οι ελληνικές αρχές, πάντως σύμφωνα με το αλβανικό ρεπορτάζ, αναζητουν το εν λόγω άτομο έχοντας προχωρήσει σε ταυτοποίηση γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων.
Τα βιομετρικά στοιχεία αναμένεται να παραδοθούν στις αλβανικές αρχές οι οποίες θα αναλάβουν το έργο του εντοπισμού του.

Κούγιας: Ο 20χρονος που διέφυγε δεν θα δικαστεί ποτέ στην Ελλάδα

Ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, Αλέξης Κούγιας, εξέφρασε το πρωί της Κυριακής τον προβληματισμό του για τη μέχρι στιγμής πορεία των ερευνών.
«Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία» είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: NEWS24/7