Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για άλλη μία νομική μάχη, αυτή τη φορά στο Εφετείο, το οποίο θα εκδικάσει την έφεσή της αλλά και του Απόλλωνα, κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή. Το… ραντεβού των νομικών των δύο ομάδων με τα μέλη του Εφετείου είναι προγραμματισμένο για αύριο Δευτέρα στις 16:00.
Η ιστοσελίδα μας έχει στην κατοχή της ένα από τα έγγραφα, μέσω του οποίου η ΑΕΚ ποντάρει για δικαίωσή της. Πρόκειται για επιστολή με ημερομηνία 8 Ιανουαρίου (δηλαδή την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα), η οποία εστάλη από την ΚΟΠ στον Απόλλωνα, στην οποία αναφέρεται πως «η αποδέσμευση των δύο ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ έγινε από το Υπουργείο Υγείας κατευθείαν, μετά από εργαστηριακό έλεγχο PCR που έγινε σε σημείο που υπόδειξε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου».
Σημειώνεται ότι τα τεστ των Ακοράν-Ροσάλες που έγιναν σε άλλα δύο ιδιωτικά χημεία ήταν αρνητικά, συμπληρώνοντας ότι «η ομοσπονδία υποχρεούται να σεβαστεί τις διαδικασίες του Υπουργείου Υγείας και της μονάδας επιδημιολογικής επιτήρησης σε σχέση με τους δύο ποδοσφαιριστές».
Το συγκεκριμένο mail, το οποίο εστάλη από τον τεχνικό διευθυντή της ΚΟΠ, Σάββα Κωνσταντίνου προς τον Απόλλωνα, κοινοποιήθηκε τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στον γενικό διευθυντή της ομοσπονδίας, Ανθούλλη Μυλωνά. Ιδού το mail:

Η ιστοσελίδα μας κατέχει επίσης τα μηνύματα που έχουν πάρει οι δύο ποδοσφαιριστές για αποδέσμευσή τους από το Υπουργείο. Εννοείται ότι έχουμε διαγράψει τις ταυτότητές τους, για ευνόητους λόγους. Ιδού:

Σε αυτά τα στοιχεία και προφανώς σε κάποια επιπλέον, θα βασιστεί η ΑΕΚ προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή. Αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο κι ασφαλώς η απόφασή του, μέσω της οποίας θα φανούν και οι θέσεις του Απόλλωνα, ο οποίος από την πλευρά του διεκδικεί τους τρεις βαθμούς του συγκεκριμένου αγώνα.

Ανδρέας Βεντούρης