Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 2-0 από το 11ο λεπτό της εντός έδρας αναμέτρησης με την Ανζέ;
Η Μαρσέιγ βρήκε τις απαντήσεις και αφού ισοφάρισε με την συμπλήρωση 20 λεπτών, τελικά κέρδισε με το επιβλητικό 5-2, σκοράροντας τρία ακόμα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Αρκάντιους Μίλικ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ.
Έτσι, η Μαρσέιγ επέστρεψε στις νίκες μετά τη μεσοβδόμαδη ήττα στο ντέρμπι με τη Λιόν, ενώ παράλληλα ανέβηκε στη δεύτερη θέση της Ligue 1, ξεπερνώντας τη Νις. Από την άλλη, η Ανζέ παρέμεινε στους 29 βαθμούς, παραμένοντας με μόλις μία νίκη στις 6 πιο πρόσφατες αγωνιστικές.
Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους Μασσαλούς και «πάγωσαν» το «Βελοντρόμ» στο 8’, όταν μετά από συνεχόμενα λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Φουλγκίνι σκόραρε με ωραίο διαγώνιο σουτ για το 1-0. Μόλις τρία λεπτά αργότερα (11’), ο Μπενταλέμπ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων, ωστόσο η Μαρσέιγ ξεπέρασε το… σοκ και κατάφερε να απαντήσει άμεσα, αρχικά μειώνοντας με τον Μίλικ στο 18’, και στη συνέχεια ισοφαρίζοντας με ωραίο σουτ του Γκέρσον στο 21’.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο, κρατώντας συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γκολ μπροστά στην εστία των αντιπάλων τους. Τελικά, κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μίλικ, ο οποίος στο 70’ «έγραψε» το 3-2 με κεφαλιά, μετά από λανθασμένη έξοδο του Πέτκοβιτς, και στο 78’ συμπλήρωσε το χατ-τρικ του με προβολή. Τον θρίαμβο της Μαρσέιγ ολοκλήρωσε ο Ουντέρ στο 85′, διαμορφώνοντας το τελικό 5-2.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ