O Κρίστιαν Έρικσεν βγήκε νικητής στην πολύμηνη μάχη που έδωσε για να επιστρέψει υγιής στους αγωνιστικούς χώρους και η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε κάθε ποδοσφαιρόφιλο ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης.

Aυτό που προέχει αυτή τη στιγμή για εκείνον και την ομάδα του να είναι η σταδιακή απόκτηση αγωνιστικού ρυθμού. Όμως το γεγονός ότι αποδέχτηκε την πρόκληση για να αγωνιστεί και πάλι φανερώνει την επιθυμία του να αφήσει πίσω του την περιπέτεια του περασμένου καλοκαιριού και να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Η αγωνιστική αξία του 30χρονου Δανού είναι εγνωσμένη αν και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με ασφάλεια το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για να επιστρέψει – αν και εφόσον μάλιστα συμβεί αυτό – στα υψηλά του στάνταρ.

Παρ’ όλα αυτά, τα κατορθώματά του με τη φανέλα της Τότεναμ μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν. Ο Έρικσεν εκπληκτικά πράγματα στο προηγούμενο πέρασμά του από το Νησί και έπαιξε καθοριστικότατο ρόλο στη φλογερή επιθετική γραμμή των «σπιρουνιών».

Ο Σκανδιναβός αγωνίστηκε στην Premier League για εφτάμιση χρόνια και η συμβολή του στο επιθετικό κομμάτι της Τότεναμ ήταν τέτοια που έκανε την Ίντερ τον Ιανουάριο του 2020 να σπαταλήσει κοντά στα 30 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει.

Ο Έρικσεν βοήθησε όσο κανένας άλλος στη ραγδαία εξέλιξη του Χάρι Κέιν με τις τελικές πάσες του και το όνομά του συγκαταλέγεται μαζί με αυτό του σπουδαίου Ντέιβιντ Μπέκαμ σε μια συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ο Έρικσεν είναι ο μοναδικός ξένος ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει διψήφιο αριθμό ασίστ για τέσσερις συνεχόμενες σεζόν. Από το 2015-2016 μέχρι και την προτελευταία ποδοσφαιρική χρονιά με τη φανέλα της Τότεναμ (2018-2019) μοίρασε συνολικά 50 ασίστ (13, 15, 10 και 12 αντίστοιχα).

Ο πρώτος που είχε καταφέρει αντίστοιχη επιτυχία ήταν ο Ντέβιντ Μπέκαμ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, και ο Άγγλος μέσος ολοκλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες σεζόν από το 1997-1998 έως και το 2000-2001 με τον ίδιο αριθμό ασίστ (50).

Το χρονικό διάστημα της αποχής του Σκανδιναβού από την πλήρη αγωνιστική δράση προδιαθέτει για την αργή επάνοδο του. Ωστόσο, αν ‘’σερβίρει’’ στους νέους του συμπαίκτες με την ίδια συχνότητα που το έκανε και στην Τότεναμ, τότε οι επιθετικοί της Μπρέντφορντ ετοιμάζονται για την αγωνιστική και χρηματιστηριακή τους εκτόξευση.