Λιόν και Μαρσέιγ αναμετρήθηκαν στο κεκλεισμένων των θυρών Groupama Stadium, σε ματς για την 14η αγωνιστική που είχε διακοπεί μόλις στο 2ο λεπτό τον περασμένο Νοέμβριο λόγω αντικειμένου που είχε βρει στο κεφάλι τον Ντμιτρί Παγέτ, με το ματς να προσφέρει έντονες συγκινήσεις και το φινάλε να έχει μεγαλη νικήτρια την γηπεδούχο.
Και αυτό γιατί αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό, μπόρεσε να κάνει την ανατροπή στο δεύτερο μέρος και μάλιστα με δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, για να πανηγυρίσει έτσι μία σπουδαία νίκη με 2-1 απέναντι σε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο και να ανέβει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.
Το ματς
Η Μαρσέιγ ήταν ανώτερη στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα και εξαργύρωσε την υπεροχή της με γκολ στο 10λεπτό από στημένη φάση. Ο Παγέτ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά (στο ίδιο σημείο που είχε τραυματιστεί από οπαδό της Λιόν πριν από 74 βράδια) και σημάδεψε το κεφάλι του Γκεντουζί που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-0.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και δεν συνέβη κάτι το αξιόλογο μέχρι το φινάλε στο πρώτο μέρος, με τους Φωκαείς να ελέγχουν ωστόσο ματς και να πηγαίνουν δικαίως με αβαντάζ στα αποδυτήρια.
Ωστόσο στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα μετά το 60′ η εικόνα άλλαξε, η Λιόν ανέβασε στροφές, έγινε πιο απειλητική πατώντας περισσότερες φορές στην αντίπαλη περιοχή και μετά από 1-2 καλές ευκαιρίες, βρήκε την ισοφάριση στο 76′.
Ο εξαιρετικός Γκούστο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σακίρι που είχε χωθεί στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας έγραψε με κεφαλιά το 1-1 για να βάλει φωτιά στο ματς. Το γκολ αυτό μάλιστα φάνηκε πως επηρέασε αρνητικά τους παίκτες του Σαμπαόλι που συνέχισαν να κάνουν λάθη και το πλήρωσαν στο 89′.
Με την άμυνά τους να παίζει ψηλά, ο Σακίρι έβγαλε κάθετη μπαλιά και ο Μουσά Ντεμπελέ εφόρμησε προς την αντίπαλη περιοχή, για να αποφύγει με εντυπωσιακή ντρίμπλα τον αντίπαλό του και να τσιμπήσει τη μπάλα προ του Πάου Λόπες για να γράψει το 2-1 με υπέροχο πλασέ.

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντουμπουά, Μπόατενγκ, Λουκεμπά, Γκούστο (84 Μπαρκολά), Μέντες, Κακερέτ, Ενρίκε (64′ Ντεμπελέ), Σακίρι, Σερκί Έμερσον
ΜΑΡΣΕΙΓ: Λόπεθ, Λιρόλα, Τσαλέτα-Τσαρ, Σαλιμπά, Πέρες, Καμαρά, Γκεντουζί, Ρονζιέ, Ουντέρ (86′ Μίλικ), Λουίς Ενρίκε (70′ Αρίτ), Παγέτ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ