Ενώ τα βλέμματα είναι ακόμα στραμμένα στην έρευνα της FIA για το GP Άμπου Ντάμπι του 2021 και στις ημερομηνίες παρουσίασης των νέων μονοθεσίων, η Formula 1 ετοιμάζεται για μία σειρά από αλλαγές στο 2022. Όπως όλα δείχνουν, από τη νέα αγωνιστική χρονιά, ο εμβολιασμός του προσωπικού των ομάδων και των εργαζόμενων σε κάθε Grand Prix κατά της Covid-19 θα γίνει υποχρεωτικός.
Όπως αναφέρει το BBC, η απόφαση αυτή έχει ήδη πάρει το πράσινο φως στο προηγούμενο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ) που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο. Όμως το σπορ έχει καθυστερήσει τις επίσημες ανακοινώσεις, δίχως να υπάρχει συγκεκριμένη εξήγηση. Ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΠΣΜΑ που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Φεβρουάριο.
Από το 2022 λοιπόν η Formula 1 θα υποχρεώσει τις ομάδες και όσους δουλεύουν στο σπορ να εμβολιαστεί. Αυτό περιλαμβάνει οδηγούς, προσωπικό ομάδων, τους ανθρώπους του Τύπου, υπεύθυνους φιλοξενίας και όλους τους καλεσμένους που θα παραβρίσκονται στα Grand Prix.
Αυτό δεν αναμένεται να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα σε οδηγούς ή ομάδες. Το 2021 υπήρχε η προϋπόθεση της διπλής δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 για όλους και αυτό μαρτυρά πως οι οδηγοί έχουν ήδη εμβολιαστεί. Επιπλέον η Formula 1 αναμένεται να ακολουθήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα των χωρών που επισκέπτεται, ενώ δεν αποκλείεται να μειωθούν τα μέτρα προστασίας στα paddock.
Κατά το παρελθόν έχουμε δει οδηγούς να χάνουν αγώνες λόγω της Covid-19, ενώ άλλοι έχουν νοσήσει σε νεκρή αγωνιστική περίοδο. Πιο σημαντική ήταν η απουσία του Λιούις Χάμιλτον στο GP Σακχίρ το 2020, με τον Τζορτζ Ράσελ να πρωταγωνιστεί έχοντας πάρει τη θέση του στον αγώνα, παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να κερδίσει.
Η νέα σεζόν της Formula 1 ξεκινά στις 18-20 Μαρτίου με το GP Μπαχρέιν. Ο αγώνας δεν γνωρίζουμε πως θα διεξαχθεί, μιας και το σπορ προγραμμάτιζε να περιλαμβάνει Αγώνα Sprint, όμως η διεξαγωγή τους παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό.