Με το δεξί μπήκαν στη Β’ Φάση του Πρωταθλήματος Ανδρών στο Χάντμπολ η Sabbianco Ανόρθωση και ο Παρνασσός. Η ομάδα του Στροβόλου κέρδισε 24-15 τον ΑΠΟΕΛ, ενώ οι νταμπλούχοι επιβλήθηκαν 39-10 της Ένωσης Νέων Αγίας Βαρβάρας. Sabbianco Ανόρθωση και Παρνασσός αναμετρώνται την προσεχή Κυριακή (06/2) στο «Σωτήρειο» σε αγώνα κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, καθώς η ομάδα της Αμμοχώστου προηγείται ήδη με 2-0 στις μεταξύ των δύο ομάδων αναμετρήσεις και σε ενδεχόμενη τρίτη νίκη θα απέχει μόλις δύο από το back2back πρωτάθλημα, στο (πολύ πιθανό) σενάριο που οι δύο τους θα αναμετρηθούν στους τελικούς των play off.

Στο παιχνίδι που έγινε στο κλειστό «Κυριάκος Πίσσης» ο Παρνασσός είχε σε μεγάλη μέρα του Γιαννόπουλο (10) και Haiduc (8) οι οποίοι σκόραραν 18 από τα 24 γκολ της ομάδας του Σάββα Ζωγράφου. Ο ΑΠΟΕΛ έμεινε χαμηλά στην επίθεση και με 15 γκολ ενεργητικό δύσκολα θα μπορούσε να ελπίζει σε επιτυχία. Το σκορ ημιχρόνου ήταν χαμηλό, 8-6. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και την Πέμπτη (27/1) σε εξ αναβολής αγώνα της Α’ Φάσης με νικήτρια την ομάδα του Στροβόλου (25-23).

Στο «Σωτήρειο» Sabbianco Ανόρθωση και ΕΝΑΒ έδωσαν επίσημο αγώνα μετά από έναν και πλέον μήνα. Η ομάδα της Αμμοχώστου επικράτησε εύκολα (39-10) των νεοφώτιστων έχοντας 12 διαφορετικούς σκόρερ, με τον Καρκαλάτο να σημειώνει 9 γκολ. Σκορ ημιχρόνου 20-5.

– Πρεμιέρα είχαμε στο Πρωτάθλημα Νέων U19 με τον Παρνασσό να επικρατεί εκτός έδρας του ΑΟ Αραδίππου με 45-11. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τρεις ομάδες αφού μετέχει και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Δυο αγώνες, μια αναβολή στο Γυνακείο

Το αήττητο της διατήρησε η ΕΝ Αθηένου κερδίζοντας με 55-15 τον ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς. Η Παπά έβαλε 22 γκολ. Την Κυριακή (30/1) τα Λατσιά επικράτησαν 42-24 του Προοδευτικού στην Πάφο με 14 γκολ από την Ντιμιτρίεβιτς και 10 από τη Βάσω Ιωάννου. Για τις γηπεδούχες η Παύλου είχε 7.

Ο αγώνας Πανελλήνιος – ΑΟ Αραδίπου αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.  Κανονικά έχουν ολοκληρωθεί οι πέντε πρώτες αγωνιστικές ενώ για τις επόμενες εκκρεμούν οι αγώνες Πανελλήνιος – ΕΝ Αθηένου, ΑΣ Λατσιά – Πανελλήνιος, Προοδευτικός – Πανελλήνιος και ΑΟ Αραδίππου – ΕΝ Αθηένου.

Παραμένει αήττητο το Ευρωπαϊκό

Για την 8η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας τα αποτελέσματα είναι:

  • ΑΟ Ανθούπολης – ΑΣ Ατρόμητοι Αγ. Τριμιθιάς 26-24
  • Απόλλων Αγ. Παύλου – Μαυρομμάτης 26-26
  • ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς – Ομόνοια Αγ. Βαρβάρας 36-19
  • Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο – Πανελλήνιος 46-13

Το παιχνίδι ΑΟ Αραδίππου – Ελληνισμός δεν διεξήχθη εξ υπαιτιότητας της ομάδας του Ακακίου με αποτέλεσμα να κατακυρωθεί υπέρ της ομάδας της Αραδίππου με 10-0 και ο Ελληνισμός να χάσει αυτόματα δύο βαθμούς.

Την πρωτιά μοιράζονται Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς με επτά νίκες με το Ευρωπαϊκό να έχει επικρατήσει στη μεταξύ τους αναμέτρηση και να έχει και αγώνα λιγότερο, με αντίπαλο τους Ατρόμητους Αγ. Τριμιθιάς. Εκκρεμεί και η αναμέτρηση Ομόνοια Αγ. Βαρβάρας – Ελληνισμός.