Το πρότζεκτ του Νίκου Κίρζη άρχισε το 2012 σαν πρόεδρος του Απόλλωνα. Τότε σε καιρούς χαλεπούς από οικονομικής και αγωνιστικής άποψης.
Ανέλαβε τη διοικητική ευθύνη και το οικονομικό σουλούπωμα. Στην πορεία των 10 χρόνων, όχι απλά κατάφερε να αλλάξει τα πάντα στο γήπεδο αλλά και εκτός γηπέδου με το αθλητικό κέντρο στο Κολόσσι, αλλά έφτιαξε μία πανίσχυρη ομάδα που με ελάχιστες εξαιρέσεις πέτυχε τους στόχους της πλην της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος.
Φαίνεται ότι σήμερα σε μία μάλιστα σεζόν που ελάχιστοι το πίστεψαν, είναι πιο κοντά από ποτέ για να πανηγυρίσει και το πολυπόθητο τρόπαιο του πρωταθλήματος.
Δεν τέλειωσε βέβαια ακόμα οτιδήποτε, όμως ακόμα και αν κάποιος θέλει να είναι ρεαλιστής, πάλι θα σου πει πως πρέπει να συμβούν πολλά και ανάποδα για να χάσει αυτό το πλεονέκτημα ο Απόλλων.
Φαίνεται πάντως, ότι τα παθήματα του παρελθόντος, έγιναν μαθήματα προς τη διοίκηση αλλά και τον κόσμο. Άπαντες, είναι συγκρατημένοι αφού δεν θέλουν με τίποτε να συμβεί ότι και στο παρελθόν.
Ο Νίκος Κίρζης, κόντρα σε κάθε αντίθετη άποψη, στήριξε και υποστήριξε τον προπονητή και την ομάδα, μετά το ευρωπαϊκό κάζο του περασμένου Ιουλίου.
Σήμερα, όλοι λένε για τον κύριο Τσόρνιγκερ και την συμβολή του ώστε ο Απόλλων, να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Θυμίζουμε ότι πέρασαν 16 χρόνια από το 2006 και 10 χρόνια από τότε που κάνει κουμάντο στην ομάδα της Λεμεσού, ο Νίκος Κίρζης.
Και φαίνεται ότι αυτή τη σεζόν, εκτός από κουμάντο, κάνει και την καλύτερη διαχείριση στην ομάδα του, ο διοικητικός ηγέτης.