Ένα ντέρμπι, μία νίκη, άνοδος δύο θέσεων και μια… γιορτή που ακολουθεί για την Ανόρθωση (βλ. 111 χρόνια ζωής του συλλόγου). Χρειάζεται περισσότερα κίνητρα η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια για να μπει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και να… πνίξει τον αντίπαλό της; Όχι. 
Θα έχει στο πλευρό της και 4.000+ Ανορθωσιάτες -όσους δικαιούται βάση των μέτρων- που είναι «διψασμένοι» για νίκη κόντρα στην Ομόνοια. Νίκη που έχουν να πανηγυρίσουν κόντρα στους «πράσινους» εντός έδρας από τα πλέι-οφ της σεζόν 2017-18 με τα γκολ των Ντούρις και Ράγιος (2-1).
Και από τη στιγμή που η «Κυρία» βρίσκεται σε ένα καλό μομέντουμ, θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί. Οι παίκτες είναι αποφασισμένοι για να πάρουν τους τρεις βαθμούς, ενώ και ο μεγαλομέτοχος με την παρουσία του χθες στην προπόνηση, έδειξε πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι για την βαρωσιώτικη ομάδα.
Τα αγωνιστικά δεδομένα είναι γνωστά εδώ και μέρες και επισημοποιήθηκαν χθες με την ανακοίνωση της αποστολής. Από τη στιγμή που απουσιάζει ο Αντωνιάδης και επιστρέφει ο Ουάρντα, ο Χουσμπάουερ αλλά και ο Αραγιούρι, θα έχουμε αλλαγές στο αρχικό σχήμα.
Ο Λόρια θα είναι στην εστία με τους Αμπαρτζουμιάν και Κορέια στα άκρα της άμυνας. Κορρέα, Ρισβάνης και Αραγιούρι διεκδικούν τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας, με τους δύο τελευταίους να έχουν τον πρώτο λόγο. Επιστρέφει και ο Χουσμπάουερ για να πάρει θέση στην μεσαία γραμμή δίπλα στον Αρτυματά, με τον Πόποβιτς να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για να αγωνιστεί στην τριπλέτα. Ντέλετιτς ή Χριστοφή θα είναι στα δεξιά, Ουάρντα και Νοβότνι θα συμπληρώνουν την 11άδα.

Κύπρος Εγγλέζος