Το ντέρμπι του Σαββάτου, είναι το μοναδικό πράγμα που σκέφτονται στην Ανόρθωση τη δεδομένη στιγμή. Τα βαθμολογικά δεδομένα σε συνάρτηση με τη σημαντικότητα του αγώνα άλλωστε, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ομόνοια.
Γιατί θα έχει… διπλό όφελος η Ανόρθωση, εάν καταφέρει να επικρατήσει στο ντέρμπι του «Αντώνης Παπαδόπουλος». Το πρώτο και βασικό κίνητρο, είναι το ότι θα προσπεράσει την Ομόνοια στην βαθμολογία, θα έχει και δύο ματς λιγότερα, μα και δύο βαθμούς περισσότερους.
Το δεύτερο κίνητρο είναι ότι θα διατηρήσει -στην χειρότερη περίπτωση, εάν νικήσει νωρίτερα- τη διαφορά από την ΑΕΚ, όμως θα έχει την ευκαιρία να μειώσει από τις άλλες δύο προπορευόμενες ομάδες, αν υπάρξουν απώλειες.
Ο κόσμος θα είναι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για να σπρώξει την βαρωσιώτικη ομάδα προς τη νίκη, γι’ αυτό και αναμένεται να εξαντληθούν τα διαθέσιμα εισιτήρια, στο μέτρο βέβαια του εφικτού (βλ. 50% πληρότητα).
Όσο αφορά τα σενάρια για το αρχικό σχήμα, ο Αραγιούρι που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, δεν είναι… σίγουρος για την 11άδα. Ο Τιμούρ θα αποφασίσει ανήμερα του αγώνα για το αν θα τον τοποθετήσει στο κέντρο της άμυνας με έναν εκ των Κορρέα ή Ρισβάνη. Αν ο Φινλανδός μείνει στον πάγκο, τότε οι δύο θα είναι στα στόπερ, μπροστά από τον Λόρια. Δεξιά θα είναι ο Αμπαρτζουμιάν, αριστερά ο Κορέια, με τον Χουσμπάουερ να επιστρέφει στην 11άδα αντί του Βερχόβετς για να παίξει μαζί με τον Αρτυματά. Σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο θα κινείται ο Πόποβιτς, με τον Χρυσοστόμου να διατηρεί και αυτός πιθανότητες για να βρίσκεται ξανά στο αρχικό πλάνο. Αριστερά θα βρίσκεται ο Ουάρντα και στα δεξιά η θέση… παίζεται μεταξύ Χριστοφή και Ντέλετιτς. Στην κορυφή, θα είναι ο Νοβότνι.

Κύπρος Εγγλέζος