Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για μηδενισμό της είναι λογικό να δημιουργεί τεράστια απογοήτευση στην ΑΕΚ. Στα ενδότερά της και στις τάξεις του κόσμου της. Απόρροιας αυτής της απόφασης ωστόσο, δημιουργείται ένας πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για την ομάδα της Λάρνακας.
Να επηρεαστεί δηλαδή σε τόσο μεγάλο βαθμό ψυχολογικά κι όχι μόνο και να χαθεί μια ολόκληρη χρονιά, στην οποία δείχνει ικανή να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ακόμη και με το μηδενισμό, ακόμη και στο -5.
Είναι τρομερά σημαντικό να υπάρξει η πιο σωστή διαχείριση από τη διοίκηση, το τεχνικό τιμ, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο. Η ΑΕΚ δεν είναι μαθημένη σε μία τέτοια διαδικασία. Δεν είναι εύκολο, καθόλου.
Οφείλει να βρει τον τρόπο, όσο δύσκολο κι αν είναι κάτι τέτοιο, να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη στον αγώνα με τον Εθνικό στο Δασάκι και να πετύχει το στόχο της. Ας αναλογιστεί κανείς πόσο χειρότερα θα ‘ναι τα πράγματα εάν δεν καταφέρει να πάρει το «διπλό», πόση πίεση θα μπει στην ομάδα και πόσο συθέμελα θα τρανταχτεί το οικοδόμημά της.
Ουκ ολίγες φορές έχω εκφράσει την άποψή μου για το θέμα του κόσμου, θετική κι αρνητική –ανάλογα από την κάθε περίπτωση. Η ομάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται έναν ώμο να στηριχθεί κι αυτός θα πρέπει να είναι ο κόσμος της.
Είναι πιο σημαντικό από ποτέ, από τη χρονιά του υποβιβασμού κι έπειτα, να σταθεί πραγματικά στο πλευρό της. Να γίνει «Αρένα» το… Δασάκι. Να δείξει ότι θα είναι δίπλα της για να τη βοηθήσει να βγει απ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση.
Για χρόνια η Λάρνακα βρισκόταν στην ποδοσφαιρική μετριότητα. Η ΑΕΚ της τελευταίας 8ετίας ήταν αυτή που την ανέβασε, αυτή που άλλαξε το ποδοσφαιρικό στάτους της πόλης. Αυτή είναι που αναζωογόνησε το ποδοσφαιρικό συναίσθημα του καθενός.
Όποιος λοιπόν αγαπάει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αυτή την ομάδα, είναι η ώρα να την κρατήσει. Όχι στα λόγια και στα social media, αλλά στην καρέκλα του γηπέδου, με σακάκι και κασκόλ. Το κρύο είναι τσουχτερό, αλλά αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τα τελευταία δέκα χρόνια τη ζεστασιά του κόσμου της.  

Ανδρέας Βεντούρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2022/01/28/prochorei-se-efesi-aek-anakoinosi/

https://balla.com.cy/2022/01/28/olometopi-epithesi-kata-vryonidi/