Επιστρέφει ο Ουάρντα για τον Τιμούρ Κετσπάγια εν όψει Ομόνοιας και αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση αλλά και προϊδεάζει τον κόσμο για το τι να περιμένει από τον Αιγύπτιο σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.
Γιατί είναι κρίσιμο και χαρακτηρίστηκε από επίσημα χείλη ως… τελικός!
Μπορεί για (μικρή) μερίδα κόσμου, η απόφαση να εκτίσει την ποινή του κόντρα στην ΑΕΚ να μην ήταν ορθή, όμως, η Ανόρθωση με τον Λάζαρο στο αριστερό άκρο, όχι μόνο ήταν ανταγωνιστική αλλά έφτασε και πολύ κοντά στην ανατροπή.
Ο Ελλαδίτης προσπάθησε και εν μέρει κάλυψε το κενό του Ουάρντα. Κέρδισε κάποια φάουλ που γέμισαν την αντίπαλη περιοχή με τα δυνατά χτυπήματά του ενώ είχε και κάποιες καλές ενέργειες. Είναι όμως παρελθόν αυτό το ντέρμπι, όπως και διαφορετική θα είναι η Ανόρθωση στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Η παρουσία του Αιγύπτιου από μόνη της αλλάζει τα δεδομένα, ενώ όσο περνάει ο καιρός βγαίνουν και πετυχημένοι συνδυασμοί από τα αριστερά με τον Κορέια. Επιπρόσθετο, σε αυτά που ήδη προσφέρει ο Αιγύπτιος.
Όσο αφορά τα δεδομένα εν όψει του ντέρμπι, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενό μας ρεπορτάζ την Παρασκευή θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Αραγιούρι που έχει όμως με το μέρος του τις πιθανότητες να είναι στην αποστολή. Ο Χουσμπάουερ που επιστρέφει «χτυπά» την πόρτα της 11άδας, ενώ ο Αντωνιάδης δύσκολα προλαβαίνει το ντέρμπι.
Στην «Κυρία» εντείνεται πάντως η προσπάθεια για υλοποίηση τρίτης προσθήκης μετά τους Νοβότνι και Βερχόβετς. Μπορεί ο Μπουσουλάτζιτς -προς το παρών- να μην επιθυμεί να αποχωρήσει (βλ. για τον Εθνικό), όμως εάν ο Τιμούρ βρει τον επόμενο στόχο, θα προχωρήσει σε επιπλέον ενίσχυση. Τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστικά, μιας και ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος.

Κύπρος Εγγλέζος