Μπορεί η Άρσεναλ να μην κατάφερε να κερδίσει την Μπέρνλι στην 23η αγωνιστική της Premier League, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως οι ποδοσφαιριστές του Μικέλ Αρτέτα προσπάθησαν στο έπακρο. Η εντυπωσιακή κούρσα του Γκάμπριελ Μαρτινέλι από τη μία περιοχή στην άλλη για να προλάβει τον ΜακΝιλ, το αποδεικνύει!
Βρισκόμαστε στο 90+1′ της συνάντησης ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μπέρνλι, με τους «κανονιέρηδες» να βρίσκονται στην επίθεση και να αναζητούν το πολυπόθητο γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη.
Το κόρνερ δεν τους δίνει κάτι, η φάση σταματά σε πρώτο χρόνο και το γέμισμα με στόχο τον Γκάμπριελ Μανγκαλάες, μετά βίας σώζεται από τον Βραζιλιάνο στόπερ, αλλά έχει αντίθετη κατάληξη.
Η Μπέρνλι κερδίζει, η αντεπίθεση είναι γεγονός και όλοι οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων γυρνούν να καλύψουν, με τον Μικέλ Αρτέτα να ουρλιάζει, για να αποφύγει μία «σοκαριστική» ήττα.
Όλοι τον ακούνε, αλλά μόνο ένας βλέπει το σώμα του να κάνει αυτό που θέλει το… μυαλό του, με τόσο μεγάλη ταχύτητα. Το παιδί «θαύμα» της Άρσεναλ, Γκάμπριελ Μαρτινέλι διανύει όλο το «Έμιρεϊτς» σε 11 δευτερόλεπτα, στο 90+1′, φτάνει τον επιτελικό μέσο των φιλοξενούμενων και του κλείνει το οπτικό πεδίο προς την εστία του Ράσμντεϊλ.
Η μπάλα καταλήγει άουτ, ολόκληρο το γήπεδο τον χειροκροτεί και οι αντοχές του Μαρτινέλι γίνονται αντιληπτές και από τον τελευταίο άνθρωπο που αμφισβητεί ακόμη και την αμυντική του συνέπεια.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο: