Δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση πως ομάδες της Premier League ασχολούνται με ένα ταλέντο, που έχει εντυπωσιάσει άπαντες σε μία άλλη… Ήπειρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε αποτελεί ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος άφησε την χώρα του για να πάει στο Μάντσεστερ και την Σίτι, μόλις έκλεισε τα 18 του χρόνια…
Σε αυτή την περίπτωση όμως, μιλάμε για ένα 15άχρονο… παιδί. Ονομάζεται Έντρικ, αγωνίζεται με τα χρώματα της Παλμέιρας ως επιθετικός και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου, με αποτέλεσμα να κοστολογείται πολύ ακριβά.
Οι εμφανίσεις του τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τις τρεις διεκδικήτριες του τίτλου στην Αγγλία. Από την ομάδα του Γκουαρδιόλα, που αρέσκεται να κάνει δικά της τέτοιου είδους ταλέντα, από την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ που βασίζεται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές για να τους κάνει αστέρες και από την Τσέλσι, που ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, διαθέτει το brandname για να προσελκύσει οποιονδήποτε.
Κάπως έτσι, ο νεαρός, ο οποίος σκόραρε πέντε γκολ σε 90 λεπτά αγωνιζόμενος για την μικρότερη Εθνική Βραζιλίας, βρίσκεται στο μικροσκόπιο κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να υπογράψει πουθενά.
Πρέπει να γίνει… 16 τον Ιούλιο, ώστε να συμφωνήσει με κάποιον σύλλογο που δεν εδρεύει στην χώρα του και για αυτό και οι τρεις ομάδες του «Νησιού» έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τους εκπροσώπους του.
Σε κάθε περίπτωση όμως, μιλάμε για ένα ταλέντο. Πιθανώς και το μεγαλύτερο στην ηλικία του επί βραζιλιάνικου εδάφους. Ο Έντρικ «ξεπετάχτηκε» από μικρός και όλο το μέλλον είναι μπροστά του, με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, επίσης να έχουν μπει στην κούρσα, όπως και η Μπάγερν Μονάχου!