Προφυλακιστέος ο ιερέας για τον βιασμό της 14χρονης!

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε σήμερα μετά την απολογία του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο 36χρονος ιερέας, ο οποίος αντιμετωπίζει σειρά κακουργηματικών κατηγοριών για το βιασμό 14χρονης μαθήτριας του στο κατηχητικό. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατά την απολογία του τα αδικήματα που του απαγγέλθηκαν, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το κορίτσι, επηρεάστηκε από τη σειρά ««13 reasons why» για να τον καταγγείλει για βιασμό.
Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, η 14χρονη στην κατάθεσή της στις αρχές χρησιμοποίησε αυτούσιες φράσεις από τη σειρά, όπως αυτή που αναφέρει η πρωταγωνίστρια «είχα χαθεί, δεν ένιωθα το σώμα μου». Προς ενίσχυση, δε, της θέσης του, ότι δηλαδή δεν τέλεσε το αδίκημα του βιασμού, ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε την ιατροδικαστική εξέταση και υποστήριξε πως σύμφωνα με αυτήν, «ο παρθενικός υμένας είναι άθικτος».
Ο 36χρονος ιερέας έβαλε ακόμη και κατά του εντάλματος για τη σύλληψή του, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως αυτό εκδόθηκε για αδικήματα που του απαγγέλθηκαν και τα οποία, κατά τη δικογραφία, ο ίδιος κατηγορείται ότι τέλεσε δυο χρόνια πριν! Ωστόσο, δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του οδηγήθηκε στις φυλακές.
«Δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις»
Στο απολογητικό υπόμνημα που κατάθεσε στην αρμόδια ανακριτική αρχή, ο 36χρονος ιεράς, αναφέρει: «Η αποδιδόμενη σε βάρος μου κατηγορία, μεταξύ άλλων, αφορά την ολοκλήρωση συνουσίας, κατά φύσει και παρά φύσει με την ανήλικη. Παρότι λοιπόν, τουλάχιστον 3 φορές, φέρεται κατά την καταγγέλλουσα, ότι ολοκλήρωσα τις πράξεις του βιασμού με συνουσία, και παρά φύσει μαζί της, και άλλες ασελγείς πράξεις, (διά των οποίων, θα είχε μετά βεβαιότητας διαρραγεί ο παρθενικός της υμένας), με συνοδά, μάλιστα, σχόλια και εκφράσεις που μου αποδίδονται, (περί απωλείας της παρθενίας της, κλπ), κι ενώ έπρεπε όλα αυτά να επιστηρίζονται και να αποδεικνύονται πλήρως από την διακόρευση της ανήλικης, η ιατροδικαστική έκθεση με δικαιώνει πλήρως.
Συγκεκριμένα, η διευθύντρια του εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, καθηγήτρια, κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου και ο ακαδημαϊκός υπότροφος κύριος Κάτσος, διαπίστωσαν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο παρθενικός υμένας είναι άθικτος, δεν έχει διαρραγεί, και ειδικότερα, ότι «δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό, οι οποίες να υποδηλώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας άσκηση σεξουαλικής βίας στην ανήλικη, καθώς οι ατελείς εντομές στον παρθενικό υμένα είναι δυνατόν να αφορούν και σε ανατομική παραλλαγή αυτού». Άρα σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ρήξη παρθενικού υμένα, γεγονός στο οποίο επανειλημμένως αναφέρεται μετά βεβαιότητας η καταγγέλλουσα ότι συνέβη».
«Επηρεάστηκε από «13 reasons why»»
Στη συνέχεια, του απολογητικού του υπομνήματος, ο 36χρονος ιερέας αναφέρει πως η νεαρή κοπέλα επηρεάστηκε από συγκεκριμένη σειρά, φτάνοντας στο σημείο να τον καταγγείλει.
Χαρακτηριστικά υποστηρίζει: «Εξάλλου, το νεαρό της ηλικίας της και τα προγράμματα που έβλεπε στην τηλεόραση (13 reasons why), θα ήταν επαρκή ως κίνητρα, καθώς η σειρά αυτή ιστορεί τους 13 λόγους για τους οποίους ένα όμορφο κορίτσι αυτοκτόνησε, επειδή βιάσθηκε από έναν συμμαθητή της και όλοι οι φίλοι, συμμαθητές, γονείς, καθηγητές της απέδειξαν ότι πρέπει να αυτοκτονήσει, διότι δεν είναι σημαντική για κανέναν…. Αυτά τα απαράδεκτα προγράμματα, καθοδηγούν τον ψυχισμό, το συναίσθημα και τις πράξεις των εφήβων μας και μπορεί να τους οδηγήσουν σε αποτρόπαιες πράξεις, αυτοκτονίας, ή ψευδών καταγγελιών, καθώς επιφέρουν ταύτιση με την πρωταγωνίστρια. Ιδιαίτερα το απόσπασμα, «είχα χαθεί, δεν ένιωθα το σώμα μου», κλπ που κατέθεσε η ανήλικη, ταυτίζεται με απόσπασμα από την σειρά που εκφωνεί η πρωταγωνίστρια. Κατά συνέπεια, με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία, δεν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης των κακουργηματικών πράξεων για τις οποίες κατηγορούμαι».
«Λάμβανα θεραπεία»
Επιπρόσθετα, ο κατηγορούμενος ιερέας υποστήριξε, πως για χρονικό διάστημα κατά το οποίο, βάση της δικογραφίας, φέρεται να τέλεσε τα αδικήματα που του αποδόθηκαν ο ίδιος ήταν ασθενής και ελάμβανε θεραπεία.
«Κατά το χρονικό διάστημα, μέρος του οποίου, κατηγορούμαι, την δηλαδή την 8/4/2020 είχα υποστεί πάρεση προσωπικού νεύρου, είχε παραλύσει το πρόσωπό μου δεξιά, υποβλήθηκα σε μαγνητική τομογραφία και έλαβα κορτιζονούχα θεραπεία. Το πρόβλημα αυτό με απασχόλησε σοβαρά για 2 περίπου μήνες, πριν και μετά την ημερομηνία της 8/4» αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα ο 36χρονος και προσθέτει: «Επιπλέον, ουδέποτε στο παρελθόν έχω συλληφθεί για οιαδήποτε αξιόποινη πράξη κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα ούτε καν για απλή τροχονομική παράβαση. Πάντα σεβόμουνα και τηρούσα τους νόμους του κράτους και τους κανόνες της κοινωνίας. Είμαι 36 χρονών πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, διαβιώ μετά της συζύγου μου, πρεσβυτέρας, και έχω υποστηρικτικό περιβάλλον, τον πατέρα μου και τον αδελφό μου, επίσης ιερείς, οι οποίοι με στηρίζουν και θα με επιτηρούν, εφεξής, προς άρσιν κάθε ανησυχίας Σας».
Τι αναφέρει για το ένταλμα
Ζητώντας να μην προφυλακιστεί, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε σε κάθε τόνο τις πράξεις, που του αποδόθηκαν ενώ διατύπωσε ενστάσεις και για το ένταλμα που εκδόθηκε για τη σύλληψή του.
«Οι αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες φέρονται ότι διαπράχθηκαν κατά την διάρκεια του χρονικού διαστήματος από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Μάιο του 2020. Καταγγέλθηκαν το πρώτον, τον Οκτώβριο του 2021. Το ένταλμα συλλήψεως εις βάρος μου, με αριθμό 1/2022, το εκδώσατε στις 20/1/2022, ότε και συνελήφθην και προσήχθην ενώπιόν Σας» ανέφερε ο κατηγορούμενος για να προσθέσει τα εξής: «Δεν συνελήφθην στο πλαίσιο αυτόφωρης τέλεσης κακουργήματος, όπως επιβάλλεται να συμβαίνει, αλλά με ένταλμα σύλληψης, χρονικά πολύ μακριά από την περιγραφόμενη τέλεση των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούμαι (2020 -2022), αλλά και επιπλέον χρονικά πολύ μακριά, από τις ληφθείσες προανακριτικές καταθέσεις και την δημιουργία της προανακριτικής δικογραφίας (10/21-1/22)».
Σύμφωνα με τον 36χρονο, «η χρονική απόσταση τόσο από την περιγραφόμενη τέλεση των αδικημάτων, όσο και από την καταγγελία τους, το γεγονός ότι στο μεταξύ, δεν υπάρχει καμία ένδειξη τέλεσης εκ μέρους μου άλλου αδικήματος (ούτε στα 2 χρόνια που μεσολάβησαν από το 2020, ούτε στους 3 μήνες που μεσολάβησαν από την καταγγελία), επιπλέον δε η θέση μου ως κληρικού, σε αργία, (με απόφαση της Αρχιεπισκοπής, μετά την δημοσίευση της εις βάρος μου εκκρεμούσης δικογραφίας), αποδεικνύουν την εξαρχής έλλειψη ερείσματος του εντάλματος σύλληψής σας και πάντως, σήμερα, το εκ θέσεως αδύνατον τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους μου, σύμφωνα με τα περιγραφόμενα στο ένταλμά Σας, καθώς ήδη δεν θα έχω καμία πρόσβαση στον ναό, ή σε ανήλικους εκ της ιδιότητάς μου, ως κληρικού».
Τέλος, ο κατηγορούμενος αναφέρει πως αν υπήρχαν ενδείξεις τέλεσης εκ μέρους του τέλεσης αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται, τότε από τον Οκτώβριο του 2021 που η αστυνομία ερευνά την υπόθεση να έπρεπε να τον είχε συλλάβει επ’ αυτοφώρω να διαπράττει παρόμοιο αδίκημα. «Σε κάθε περίπτωση, η επέκεινα θέση μου σε αργία αφαιρεί το βασικό σας επιχείρημα, ότι έρχομαι σε καθημερινή επαφή με ανήλικους, ως κληρικός και κατηχητής» υποστηρίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως δεν είναι ούτε άγνωστης διαμονής, ούτε φυγόδικος, ούτε προετοίμαζε την φυγή του.
Τι είπε η συνήγορος του ιερέα
Σε δήλωσή της, η δικηγόρος του Ειρήνη Μαρούπα μετά το πέρας της απολογίας του εντολέα της ανέφερε: «Η Δικαιοσύνη οφείλει να αποδίδεται με βάση τις αποδείξεις, όχι με το συναίσθημα. Τα αντικειμενικά στοιχεία της δικογραφίας, αποδεικνύουν ότι ο βιασμός της καταγγέλλουσας ανήλικης, με συνουσία κατά φύσει και παρά φύσει, επανειλημμένως, δεν συνέβησαν ποτέ. Ιδίως η ιατροδικαστική εξέταση αποκλείει τον βιασμό καθώς δεν υφίσταται διάρρηξη του παρθενικοί υμένα. Ο ποινικός κώδικας και η ποινική δικονομία ισχύουν για όλους τους κατηγορούμενους και όλα τα αδικήματα. Ο Πατήρ Στέφανος δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε επικίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων. Το αποδεικνύει αυτό, το χρονικό διάστημα των 2 ετών από την φερόμενη διάπραξη των αδικημάτων, και οι 3 μήνες από την καταγγελία των αδικημάτων στην ΓΑΔΑ. Εξάλλου, δεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω. Έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το δικαστήριο. Αυτό είναι το δίκαιο, το νόμιμο, το σωστό για την συγκεκριμένη υπόθεση».

Ακολουθήστε το Balla στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ…

Έχει έτοιμο το πλάνο του ο Ραν Μπεν Σιμόν...

Πλούσιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από την παρουσίαση του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ!

Ο κάθε ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ ξέρει πλέον όλες τις λεπτομέρειες για...

Η Βίρτους ακύρωσε εισιτήρια οπαδών του Παναθηναϊκού, που είχαν ταξιδέψει στην Μπολόνια…

Κι όμως, η Βίρτους Μπολόνια αποφάσισε να προχωρήσει στην ακύρωση εισιτήριων...

Πρωτάθλημα με το ΑΠΟΕΛ, ένα καλό EURO… και εκτοξεύεται! (ΦΩΤΟ)

Έκανε έναν εξαιρετικό ημιτελικό του Nations League, έκανε και...

Ο Τι Τζέι Πάρκερ κάνει αγωγή στη Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ!

Εμφύλιος στην οικογένεια Πάρκερ, με τον Τι Τζέι να...

Στο κυνήγι της σωτηρίας και της Καρμιώτισσας!

Το παρόν κείμενο αποτελεί πληρωμένη διαφήμιση της I.T.S. Infinity...

Τον δίνει με 175 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Ραφαέλ Λεάο φέρεται πως είναι απογοητευμένος από τη...

Η ιστορία δείχνει το δρόμο προς τον τίτλο για την Άρσεναλ!

Είναι το ματς της σεζόν για την Άρσεναλ. Είναι...

Η ανάλυση του Μαλέκου για την μάχη της παραμονής… (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, ο Κώστας Μαλέκος...

Αποφόρτιση για Σπόραρ και Σένκεφελντ…

Αντράζ Σπόραρ και Μπαρτζ Σένκεφελντ έμειναν εκτός κανονικού προγράμματος...

Ο Ολυμπιακός τίμησε τις εθνικές επετείους… (ΦΩΤΟΣ)

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας διοργάνωσε εκδήλωση στο οίκημα του για...

Το επιβεβαίωσε ο Αλόνσο!

Παρά τις φήμες που ακούγονταν εδώ και καιρό για...

Η αποστολή της Εθνικής Νεανίδων για Αλβανία

Την ερχόμενη Δευτέρα θα αναχωρήσει η αποστολής της Εθνικής μας...

ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ…

Μέσω των δηλώσεων και των διεργασιών που γίνονται, όλα...

Όλα όσα έγιναν ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (29 Μαρτίου) στον αθλητισμό…

Σήμερα συμπληρώνονται 128 χρόνια από τον άθλο του Σπύρου...

Σκάνδαλο Μονής Αββακούμ: Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας οι δύο μοναχοί

Την ακύρωση της διαδικασίας σχετικά με τα σκάνδαλα στη...

Χωρίς τον τραυματία Κβαρατσχέλια η Νάπολι κόντρα στην Αταλάντα

Χωρίς τον Κβίτσα Κβαρατσχέλια θα υποδεχθεί η Νάπολι την...

Οριστική ρήξη Μπάγερν-Ντέιβις!

Δεν δέχεται να ανανεώσει με την Μπάγερν Μονάχου ο...

Στην κυκλοφορία η συλλεκτική φανέλα του Εθνικού Άχνας…

Ο Εθνικός Άχνας ενημερώνει ότι άρχισαν οι απαγγελίες για...

Ο κόσμος (της Ομόνοιας) φτιάχνει την μασκότ της ομάδας!

Η Ομόνοια ενημερώνει για την μασκότ. Αναλυτικά: Την ευκαιρία να δημιουργήσει...

Παραμένει άφαντος ο Τσίκο…

Μπορεί να ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική...

Η στρατηγική σκέψη του Αμορίμ, η τακτική και το ταίριασμα με τον Κλοπ!

Αναζητήσεις, στοιχεία, στατιστικά, βίντεο με επεξήγηση του στυλ παιχνιδιού...

ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ…

Ούτε προπόνηση δεν χάνει πλέον ο πρόεδρος της Ομόνοιας....

Θα… σβήσει 102 κεράκια στο δικό του γήπεδο! (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ)

Η σημερινή μέρα ανήκε στο ΑΠΟΕΛ και στον κάθε...

Πως η Premier League μπορεί να βγάλει έως και εννιά ομάδες στην Ευρώπη!

Τα νέα δεδομένα που θα έχουν ισχύ από την...

«Μίλαν, Λάτσιο, Νάπολι, Μπολόνια παρακολουθούν τον Παυλίδη»

Η ιταλική εφημερίδα Tuttosport κάνει λόγο για ενδιαφέρον τεσσάρων...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Σπύρος Λούης…

Σήμερα συμπληρώνονται 128 χρόνια από τον άθλο του Σπύρου...

Επέστρεψε στις προπονήσεις και στην αποστολή ο Κατσαντώνης!

Μετά την σημαντική εξέλιξη στην Καρμιώτισσα με την υπογραφή...

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για τον Μιχάλη Φιλόπουλο…

Με αφορμή τη συμπλήρωση 17 ετών από το θάνατο...

Χωρίς έξι στη Λεμεσό…

Έξι ποδοσφαιριστές δεν υπολογίζονται από τον Γιάννη Οκκά για...

Next match… με Μούσα Ουαγκέ!

Την εικόνα με το παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στον...

Ο ΚΟΑ για την κάρτα φιλάθλου…

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ανακοινώνει ότι η ισχύς της...

ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ…

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που δήλωσε ο Πρόδρομος. Ότι...

Η πλουσιότερη οικογένεια της Αμερικής – Έβγαλε $267 δισ. με 10 κανόνες

Όταν το 1985 το περιοδικό Forbes του έδωσε τον...

Η στιγμή που… λυγίζει ο Ντίνος Ιορδάνου… και το χειροκρότημα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδιαίτερη στιγμή στην παρουσίαση του πρότζεκτ του νέου γηπέδου...

Και ο Ράγκνικ για τον πάγκο της Μπάγερν!

Η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου συνεχίζει την αναζήτηση προπονητή...

Σφύριξε την ΑΕΚ και νίκησε, σφύριξε το ΑΠΟΕΛ και ήρθε «Χ»… και τώρα στο σούπερ ντέρμπι!

Ο Αλεξάντερ Τζέικομπ Σάντμπεργκ θα είναι ο άρχοντας του...

«Ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Μίλσον της Μακάμπι Τελ Αβίβ»

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ είναι o Μίλσον της...

Ο Ντίνος Ιορδάνου μας γνώρισε την οικογένεια του από φωτογραφίες… (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως ο κάθε μετανάστης που ζει μακριά από την...

Θέλει Ιντζάγκι ως το 2027!

Αναγνωρίζοντας την πολύ καλή δουλειά που κάνει στην Ίντερ,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Έπαιρναν τα μισά χρήματα από τον Τιμούρ…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, στην κουβέντα για τον Τιμούρ Κετσπάγια...

«Παίζει» και ανακοίνωση έκπληξη την Παρασκευή; (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΕΚ)

Αυτό που απασχολεί (κυρίως) είναι η έκβαση που θα...

Συμφωνία με Κατσαντώνη για τα επόμενα τρία χρόνια! (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Ο…κύβος ερρίφθη. Η Καρμιώτισσα έδωσε τα χέρια με τον...

ΠΟΥΛΛΑΪΔΗΣ…

Τα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν την Ανόρθωση τον φέρνουν...

ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ η ΑΕΛ! (ΦΩΤΟΣ)

Η ΑΕΛ νίκησε στο Αθλητικό κέντρο Κίτιον την ΑΕΚ...

ΟΛΕΣ οι λεπτομέρειες για το… στολίδι του ΑΠΟΕΛ! (ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του ΑΠΟΕΛ, όπου παρουσιάστηκαν οι...

Απέμειναν 750 και… τέλος!

Περίπου 750 διαθέσιμα εισιτήρια έχουν απομείνει για να προκύψει...

Τα συλλυπητήρια του ΑΠΟΕΛ στον Κρέσπο για τον χαμό του πατέρα του!

Το ΑΠΟΕΛ με ανακοίνωση του ενημερώνει για τον ποδοσφαιριστή...

ΗΡΘΑΝ-ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Στην ΚΟΠ και σε κάποιες ομάδες, ήρθαν υποθέσεις από...

Βρήκαμε τη λύση, διώξαμε τον κόσμο…

Ο τελικός κυπέλλου στο μπάσκετ ήταν ομολογουμένως ένα εξαιρετικό...

INSTAGRAM