Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε η τεράστια και δραματική προσπάθεια απεγκλωβισμού περίπου 5000 χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό, με τις προσπάθειες να συνεχίζονται έως και τώρα το πρωί.
Η συντεταγεμένη και μεγάλη επιχείρηση που οργάνωσαν και ξεκίνησαν χθες το βράδυ από κοινού ο στρατός, η πυροσβεστική και η αστυνομία, έχει ως αποτέλεσμα να απεγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί που παρέμειναν με τα αυτοκίνητά τους ακόμα και από νωρίς το μεσημέρι στην Αττική Οδό, λόγω της παντελούς έλλειψης ετοιμασίας της εταιρίας εκμετάλλευσης του οδικού άξονα να αντιμετωπίσει την χιονόπτωση, που πλήττει την πρωτεύουσα.
Η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η χιονόπτωση συνεχιζόταν για ώρες, ενώ επικρατεί πλέον και παγετός. Οδόστρωμα ουσιαστικά δεν υπάρχει, η κίνηση των δυνάμεων είναι εξαιρετικά δυσχερής και η μεταφορά των ανθρώπων και των οχημάτων, αποδεικνύεται πολύ δύσκολη.
Ο κρατικός μηχανισμός ανέλαβε το βράδυ μετά από ένα χάος, που κράτησε ώρες από πολύ νωρίς το μεσημέρι έως αργά το βράδυ και με δεδομένο ότι η εταιρία ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ δεν είχε την παραμικρή επιχειρησιακή ικανότητα να αντιμετωπίσει τη δραματική κατάσταση, που είχε προκληθεί.
Ο στρατός και ειδικές δυνάμεις, όπως τα ΕΚΑΜ έφτασαν σε όλα τα σημεία, που υπήρχε πρόβλημα, παρέχοντας τρόφιμα, νερά, κουβέρτες, ενώ οδηγούσαν τον κόσμο που απεγκλώβιζαν σε ασφαλή σημεία, για να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία, στους τόπους διαμονής τους, ή ακόμα και σε νοσοκομεία για την παροχή ιατρικής βοήθειας, εάν είναι απαραίτητο.