Ο ένας βαθμός δεν ήταν αυτό ακριβώς που ήθελε η ΑΕΚ από το ντέρμπι με την Ανόρθωση. Καθαρά βαθμολογικά ομιλούντες, δεν της δημιουργεί δα και μεγάλο πρόβλημα, μολονότι χάθηκε άλλη μια ευκαιρία για να ανέλθει στην κορυφή.
Είναι ωστόσο μόλις στο -2 από τον Απόλλωνα και διατήρησε το +7 από την «κυρία». Το θέμα ωστόσο για την ομάδα της Λάρνακας, έχω την άποψη πως είναι αγωνιστικό κι όχι βαθμολογικό. Εδώ και ενάμιση μήνα και μετά το ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ (13 Δεκεμβρίου), η ΑΕΚ δεν έχει πιάσει ποτέ τα ψηλά αγωνιστικά της στάνταρ και παρουσιάζει συγκεκριμένα προβλήματα:
-Εδώ και επτά συνεχόμενα ματς δέχεται γκολ.
-Πληρώνει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι τα λάθη της στην αμυντική της γραμμή.
-Δέχεται γκολ στην πρώτη-δεύτερη ευκαιρία του αντιπάλου. Στο ντέρμπι στην «Αρένα» δεν απειλήθηκε καθόλου από την Ανόρθωση μέχρι το 70’ και στην πρώτη φάση της «κυρίας» δέχθηκε το γκολ.
-Έχει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους κι αυτό την επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό.
-Δεν είναι το ίδιο δημιουργική όσο στο πρόσφατο παρελθόν. Ο εκάστοτε αντίπαλος στα τελευταία παιχνίδια δείχνει πως έχει μάθει το παιχνίδι της, ενώ και η ίδια δεν παρουσιάζει ένα εναλλακτικό σχέδιο όταν στραβώσει ένα ματς. Κι αυτό είναι ασφαλώς ευθύνη του προπονητή της.
Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ έχει επηρεαστεί τόσο πολύ στην συγκέντρωσή της και στον προσανατολισμό της από την υπόθεση της ένστασης. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν βρίσκεται στα καλύτερά της, όμως το θετικό είναι πως βαθμολογικά, δεν έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό –το αντίθετο. Όσο το δυνατόν πιο σύντομα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, τόσο καλύτερα θα ‘ναι τα πράγματα γι’ αυτήν.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει απογοήτευση. Προβληματισμός ναι, διότι ο προβληματισμός θα βοηθήσει στο να βρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ
Πάμε και στο θέμα ενίσχυσης. Θα καταθέσω την προσωπική μου άποψη ανοίγοντας παρένθεση: Η ΑΕΚ δεν έπρεπε ΠΟΤΕ να ασχοληθεί με τον Σαρφό. Π-Ο-Τ-Ε! Ένας ποδοσφαιριστής που κάνει ότι του πει ο μάνατζέρ του, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες αυτής της περίπτωσης, τι δουλειά είχε στα αποδυτήριά της, που πλέον είναι μια χαρά και… χωρίς τρομάρα;
Ούτε μπορούσε κανείς να πει με ασφάλεια ότι θα της είχε προσφέρει (ο περσινός Σαρφό, ναι, αλλά ο φετινός δεν βλέπεται). Ειλικρινά, διατηρώ ακόμη την απορία για το πώς ο Ρόκα κινήθηκε προς αυτή τη λύση, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ΟΛΑ τα δεδομένα.
Το μόνο που υποθέτω είναι ότι στράβωσε η περίπτωση του μέσου που ήθελε να φέρει στην ομάδα. Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ ότι έτσι όπως εξελίχθηκε η περίπτωση Σαρφό, της βγήκε σε καλό.
Απ’ εκεί και πέρα, υπάρχει στα χέρια του Καταλανού τεχνικού διευθυντή ένα πολύ καλό κονδύλι για ΤΡΕΙΣ μεταγραφές. Εξελίξεις ενδεχομένως να προκύψουν ακόμη και την Τρίτη, εάν πάρει τις οριστικές απαντήσεις που περιμένει!

ΠΟΡΙΣΜΑ-ΕΝΣΤΑΣΗ
Είναι γεγονός ότι το πόρισμα του Υπουργείου Υγείας δεν διασαφηνίζει το οτιδήποτε έχει σχέση με την υπόθεση των Ακοράν-Ροσάλες. Ασφαλώς όλη η ουσία βρίσκεται στη φράση «έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες στη διαδικασία αναφοράς των εξετάσεων από συγκεκριμένο εργαστήριο, καθώς επίσης και παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων». Το ερώτημα είναι από ποιο εργαστήριο και από ποιον ή ποιους έγινε η παραβίαση. Στην ΑΕΚ εξακολουθούν να παρουσιάζονται αισιόδοξοι και πλέον, η μπάλα βρίσκεται στα πόδια του Αθλητικού Δικαστή. Τα… σπουδαία αναμένονται την Τετάρτη…

Ανδρέας Βεντούρης