Ήταν Απρίλιος του 2018 και 32η αγωνιστική της Premier League, όταν η Τσέλσι υποδεχόταν την Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και προηγούνταν με 1-0 στο… μισάωρο, χάρη σε τέρμα του Αλβάρο Μοράτα, με τους φιλοξενούμενους να αναζητούν το πρώτο τους «διπλό» στο Λονδίνο από το 1990!
Όλα κυλούσαν ιδανικά, αλλά ένα γκολ του Κρίστιαν Έρικσεν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ήταν ικανό για να αλλάξει την κατάσταση και για να δώσει την σκυτάλη στον Ντέλε Άλι. Αυτός έκανε το 1-2 στο 62΄, για να έρθει τέσσερα λεπτά αργότερα και να «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του, σε ένα ματς όπου η Τότεναμ υπερείχε των γηπεδούχων σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες!
Έκτοτε, έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια και το σκηνικό δεν έχει επαναληφθεί. Η Τσέλσι έχει πάρει τον αέρα της Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ενώ με την χθεσινή της νίκη την κέρδισε φέτος τέσσερις φορές και δίχως μάλιστα να δεχθεί γκολ σε κάποια από τις περιπτώσεις!
Συνολικά μάλιστα μετρά, πέντε νίκες στα τελευταία οκτώ ματς που έχει υποδεχθεί την Τότεναμ, με τον Αντόνιο Κόντε να μην μπορεί να σταματήσει το σερί που έχει δημιουργηθεί και την «πελατειακή σχέση» που έχει προκύψει, τουλάχιστον στην έδρα των «μπλε».
Ο Ιταλός ηττήθηκε για πρώτη φορά στην επιστροφή του στην Premier League από την ομάδα που κατέκτησε μαζί της το πρωτάθλημα και… επέστρεψε στην πραγματικότητα του αγγλικού πρωταθλήματος. Το πλήγμα δεν είναι μεγάλο, αναλογικά και με τα αποτελέσματα των Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ, αλλά όπως φάνηκε χθες, το Λονδίνο παραμένει «μπλε» όταν Τσέλσι και Τότεναμ συνυπάρχουν στο «Στάμφορντ Μπριτζ»!