Ο κερδισμένος της 18ης αγωνιστικής είναι ο Απόλλωνας ο οποίος μπήκε σε αυτήν από την 3η θέση και… βγαίνει από την κορυφή της βαθμολογίας μόλις τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της α’ φάσης (ο Απόλλωνας έχει να δώσει πέντε παιχνίδια).
Οι «γαλάζιοι» έκαναν το καθήκον τους στην Πάφο και περίμεναν απώλειες του Άρη και της Ανόρθωσης οι οποίες του… έκαναν το χατίρι.
Με αυτό τον αέρα της κορυφής θα πάει η ομάδα στο σημαντικό παιχνίδι Κυπέλλου της Τετάρτης κόντρα στην συμπολίτιδα ΑΕΛ με στόχο να μπουν οι βάσεις για πρόκριση στα προημιτελικά.
Απομένει άλλη μια προπόνηση για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία, με τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ να μετρά κάποιες επιστροφές, ενώ κάποιοι ποδοσφαιριστές θα είναι σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας.
Ο Χαμάς είναι η σίγουρη επιπλέον επιλογή, ενώ πιθανότατα να είναι διαθέσιμος και οι Άρνο Τζουμ ο οποίος ανέβασε ρυθμούς τις τελευταίες μέρες και κάλυψε μέρος από το χαμένο έδαφος. Πιο έτοιμος θα είναι ο Πίττας ο οποίος πήρε και ψυχολογία με το γκολ στην Πάφο, αλλά και ο Νικολά Ντιγκινί.
Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Κατελάρης, Αλεσάμι και Μαλεκκίδης και ο εγχειρισμένος Ζράντι.