Η ιστοσελίδα olaprasina που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα Παναθηναϊκού κάνει λόγο για ενδιαφέρον των πρασίνων για τον Λέζιακς.
Διαβάστε αυτούσιο το φωτορεπορτάζ:
Οι «πράσινοι» έχουν ως βασικό αριστερό μπακ τον Χουάνκαρ, το συμβόλαιο του οποίου εκπνέει το καλοκαίρι και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία για την επέκτασή του, παρότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας.
Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός ούτως ή άλλως αναζητά αυτή την στιγμή έναν ακόμα αριστερό οπισθοφύλακα, αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν πιστεύει στον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη και ψάχνει τον παίκτη που θα σχηματίσει δίδυμο με τον Ισπανό.
Ιδανική περίπτωση για αυτό που ψάχνει ο Παναθηναϊκός λοιπόν είναι ο ακραίος αμυντικός της Ομόνοιας, Γιαν Λέζιακς, που είχε μάλιστα καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του περσινού Πρωταθλήματος για την κυπριακή ομάδα.
Το «Τριφύλλι» είναι μια ομάδα που έχει διαρκώς την μπάλα στα πόδια της και ως επί το πλείστον προσπαθεί να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες, κάτι που φυσικά απαιτεί δημιουργικά μπακ. Ο Χουάνκαρ άλλωστε δημιουργεί πολλές επικίνδυνες καταστάσεις για τους αντιπάλους του με τις σέντρες του και αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό που χρειάζονται οι «πράσινοι».
Ο Λέζιακς είναι ένα μπακ που το μεγάλο του προτέρημα είναι ακριβώς η δημιουργία. Έχει παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο, έχει εμπειρία πρωταθλητισμού, έχει παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η προσθήκη του μόνο οφέλη θα είχε για τον Παναθηναϊκό.
Ο 31χρονος Τσέχος (ίσως το μοναδικό… αρνητικό να είναι η ηλικία του, όμως 2-3 ποιοτικά χρόνια ακόμα τα έχει πολύ άνετα) ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Βικτόρια Πλζεν, ενώ έχει περάσει από Άντερλεχτ, Γιανγκ Μπόις, Βαλερένγκα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και φυσικά Ομόνοια.
Τα περισσότερα παιχνίδια τα έχει δώσει με την Γιανγκ Μπόις, όπου σε 158 συμμετοχές μέτρησε 5 γκολ και 26 συμμετοχές. Με την φανέλα της Ομόνοιας μετράει 3 γκολ και 19 ασίστ σε 97 συμμετοχές, ενώ πέρσι μοίρασε 12 ασίστ σε 20 αναμετρήσεις στο κυπριακό Πρωτάθλημα, συμβάλλοντας σε τεράστιο βαθμό στον τίτλο του «Τριφυλλιού».
Φέτος δεν βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα, μετρώντας μόλις 1 ασίστ και 2 γκολ σε 17 αγωνιστικές στο Πρωτάθλημα, ενώ σκόραρε και μια φορά στο Conference League. Η αξία του πάντως δεν αμφισβητείται από κανέναν, όπως και η δημιουργική του ικανότητα.
Ο Λέζιακς δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2024 και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στις 800 χιλ. ευρώ, όμως εάν ο Παναθηναϊκός θελήσει να τον αποκτήσει, δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί η «φόρμουλα» με την Ομόνοια.