Έπαιξε και στις δύο ομάδες και ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει το ντέρμπι της Δευτέρας μεταξύ της ΑΕΚ και της Ανόρθωσης. Ο λόγος για τον προπονητή του Ονήσιλου Σωτήρας, Μιχάλη Μάρκου που μας μίλησε στο balla για το πως περιμένει τον αγώνα αλλά και τη σημασία του:
«Στα τελευταία παιχνίδια, βλέπουμε την ΑΕΚ να προβληματίζει με την απόδοσή της. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία όμως να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις. Από την άλλη, η Ανόρθωση έχει καταγράψει νικηφόρα αποτελέσματα και ως εκ τούτου έχει άλλη δυναμική στο παιχνίδι. Θα είναι ένα ντέρμπι το οποίο μπορεί να μας δείξει ακόμα περισσότερα για το πως να περιμένουμε τη συνέχεια», μας είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Για τους γηπεδούχους είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, με μία νίκη να αντιστρέψουν το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Πρέπει να το πάρει αν θέλει να δείξει κάτι περισσότερο και να πιάσει ξανά τον Απόλλωνα. Από την άλλη, μία νίκη για την Ανόρθωση σημαίνει ότι μπαίνει στην μάχη του τίτλου. Αν κερδίσει, αυτόματα μπαίνει σφήνα και βάζει έξτρα πίεση στους πρωτοπόρους».
Για το ποια ομάδα θεωρεί ότι θα κερδίσει: «Η ΑΕΚ πιστεύω ότι θα αντιδράσει και της δίνω ένα προβάδισμα να πάρει το ντέρμπι. Δεν είναι καθόλου τυχαία η πορεία της μέχρι σήμερα. Μπορεί να έκανε δύο άσχημες εμφανίσεις όμως δεν πρέπει να τα μηδενίζουμε όλα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Είναι μία καλή περίπτωση να κάνει το δυναμικό της come back. Αλίμονο να τα μηδενίσουμε όλα, μας απέδειξε ότι βρίσκεται δίκαια εκεί στα ψηλά. Αν θέλει τον τίτλο πρέπει να διεκδικήσει. Έχει τους παίκτες με την ποιότητα και την εμπειρία για να φτάσει σε αυτό το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα όμως και η Ανόρθωση έχει την εμπειρία και την ποιότητα, όμως και η απουσία του Ουάρντα θεωρώ πως θα την επηρεάσει».

Κύπρος Εγγλέζος