Το επικείμενο ντέρμπι με την Ανόρθωση έχει για την ΑΕΚ ξεχωριστή σημασία. Όχι μονάχα λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχουν πάντοτε τα μεταξύ τους παιχνίδια ή για το γόητρο. Ας τ’ αφήσουμε αυτά στην άκρη.
Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το πώς θα πορευτεί η ομάδα της Λάρνακας στη συνέχεια. Μέχρι τώρα, η ΑΕΚ έβλεπε μονάχα προς τα πάνω στη βαθμολογία. Είχε αποκτήσει μία καλή διαφορά που της επέτρεπε να έχει το βλέμμα της αποκλειστικά προς την κορυφή.
Αυτή τη στιγμή, η διαφορά από την Ανόρθωση είναι στο +7. Με νίκη στο ντέρμπι θα την φέρει ξανά σε διψήφια επίπεδα και θα αισθάνεται εκ νέου την άνεση που είχε και προηγουμένως. Σε περίπτωση ωστόσο που έρθει το ανεπιθύμητο γι’ αυτήν αποτέλεσμα, τα πράγματα αλλάζουν, καθώς με ένα +4 και την αντίπαλό σου με ένα ματς λιγότερο, μόνο άνετα δεν μπορείς να αισθάνεσαι.
Συνεπώς, αυτό το παιχνίδι θα κρίνει κατά πόσον η ΑΕΚ, στο επόμενο διάστημα τουλάχιστον, θα συνεχίσει να έχει το βλέμμα της αποκλειστικά προς τα… πάνω, ή θα αναγκαστεί να ρίχνει ματιές και προς τα κάτω της βαθμολογίας, με ότι κι αν σημαίνει αυτό από πλευράς πίεσης, διαχείρισης κι όχι μόνο.
Ο Σαρφό και οι… άλλοι
Μετά το ντέρμπι με την Ανόρθωση θα προκύψουν οι τελικές εξελίξεις στην υπόθεση του Κίνγκσλεϊ Σαρφό. Η ΑΕΚ τα βρήκε σε όλα με τον Ολυμπιακό και ο Γκανέζος μέσος θα μετακομίσει από τη Λευκωσία στη Λάρνακα.
Ο Σαρφό αναμένεται ότι θα πάρει τη θέση του Τιάγκο στο ρόστερ (με δεδομένο ότι φεύγει και ο Μαρτίνεθ για να αποκτηθεί κι άλλος ποδοσφαιριστής), ενώ θα φανεί λίαν συντόμως αν θα τελεσφορήσουν οι προσπάθειες του Ρόκα για απόκτηση ενός εξτρέμ, ή ακόμη κι αριστερού μπακ για τον κατάλογο «Β».

Ανδρέας Βεντούρης