Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times η ΟΥΕΦΑ αναμένεται να έχει από το 2024 αυξημένα τηλεοπτικά έσοδα κατά 40%, τα οποία θα μετακυλήσουν στις ομάδες.
Η απειλή της δημιουργίας μίας ευρωπαϊκής Super League δεν έχει τελειώσει, οι συναντήσεις Ανιέλι, Πέρεθ πιστοποιούν ότι το σχέδιο δεν έχει εγκαταλειφθεί, παρά την ήττα στον πρώτο γύρο της μάχης.
Η UEFA το ξέρει και ετοιμάζει το δικό της πλάνο αντεπίθεσης. Το μόνο που μπορεί να τάξει και να δελεάσει τις ομάδες ώστε να μείνουν πιστές σε αυτή είναι ένα: περισσότερα λεφτά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, αυτά τα λεφτά μπορεί να τα βρει. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχε τις τελικές επαφές με τις τέσσερις εταιρίες που ενδιαφέρονται για το τηλεοπτικό πακέτο του νέου Champions League που θα ξεκινήσει από το 2024. Και τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο.
Κι αυτό γιατί όπως διαρρέεται μπορεί να προκύψει αύξηση εσόδων που μπορεί να φτάσει μέχρι το 40% κι από τα 3,6 δις ευρώ που εισέπραξε πέρσι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, το νούμερο από το 2024 μπορεί να φτάσει τα 5 δις ευρώ!
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η διαφορά αναμένεται να μοιραστεί στις ομάδες, ώστε αυτές να «γλυκαθούν» και να μείνουν πιστές στην αγκαλιά της UEFA.