Επιστροφή στις νίκες για την Βιγιαρεάλ που με καλύτερο τον αμυντικό της Μαγιόρκα Φράνκο Ρούσο επικράτησε με 3-0 των νησιωτών.
Το ντεμαράζ της Βιγιαρεάλ συνεχίζεται, αφού πλέον πλησίασε στον πόντο την ζώνη του Champions League. Το κίτρινο υποβρύχιο επέστρεψε στις νίκες (3-0 την Μαγιόρκα) έχοντας ως καλύτερο παίκτη ένα… αντίπαλο.
Ο Φράνκο Ρούσο έκανε τα πάντα λάθος για τους νησιώτες, αφού είχε ένα εφιαλτικό βράδυ. Με αυτογκόλ άνοιξε το σκορ από νωρίς (12’, 1-0), ενώ στο 86ο λεπτό έβαλε την τελική πινελιά με πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Ντάνι Παρέχο (87’, 3-0), ενώ είδε παράλληλα και την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ενδιάμεσα (34’), ο Τριγέρος είχε κλειδώσει την νίκη για την ομάδα του Ουνάι Έμερι, που ισοβαθμεί πια με την Μπαρτσελόνα στους 32 βαθμούς.
Λίγο νωρίτερα, η Λεβάντε έδειξε ότι δύσκολα θα δώσει φέτος την παρτίδα. Στο εξάποντο παραμονής απέναντι στην Κάντιθ, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο κυνικοί στο γήπεδο.
Δύο τέρματα από Νεγκρέδο (34’) και Σάντσεθ (73’) «έγραψαν» το τελικό 0-2 για την Κάντιθ, που άφησε την Λεβάντε ουραγό με μία μόνο νίκη στο πρωτάθλημα.