Η Ντόρτμουντ πήρε μια σπουδαία νίκη στο Χόφενχαϊμ σε αγώνα της Bundesliga με φόντο το σεντόνι. Η Λεβερκούζεν διέλυσε την Άουγκσμπουργκ με χατ τρικ του Μουσά Ντιαμπί και τον Πάνο Ρέτσο να μπαίνει αλλαγή. Νέα ήττα για τη Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου.
Χόφενχαϊμ και Ντόρτμουντ επιχείρησαν να αφήσουν πίσω τους αποκλεισμούς σοκ στο κύπελλο, αλλά μόνο μία τα κατάφερε, στη μάχη δύο ομάδων που βρίσκονταν στην τετράδα της Bundesliga. Το εκτός έδρας 3-2 της Μπορούσια τη διατηρεί σε επαφή με την πρωτοπόρο Μπάγερν και βάζει σε μπελάδες την αντίπαλό της στη μάχη του σεντονιού.
Μόλις στο 6ο λεπτό ο Έρλινγκ Χάλαντ σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι και πρόσθεσε ακόμα ένα λόγο στους μνηστήρες του για να αδειάσουν τα ταμεία τους. Λίγο αργότερα πάντως, παραλίγο να αφαιρέσει όλους τους λόγους, αφού βρέθηκε στο έδαφος και έδειχνε να πονάει, όμως τελικά σηκώθηκε και συνέχισε κανονικά τον αγώνα.
Οι Βεστφαλοί γύρισαν ανεξήγητα πίσω και η Χόφενχαϊμ άρχισε να χάνει ευκαιρίες μέχρι που βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου. Σκόρερ ο Αντρέι Κράμαριτς που έφτασε τα 100 σε 206 αγώνες με το σύλλογο (έχει και 44 ασίστ).
Με την έναρξη του 2ου, ο Μάρκο Ρόις ανέκτησε το προβάδισμα για την ομάδα του Μάρκο Ρόζε. Το αυτογκόλ του Ντάβιντ Ράουμ έμοιαζε να κάνει τα πράγματα εύκολα για την Ντόρτμουντ, η οποία παρουσιάστηκε ξανά ασταθής στα μετόπισθεν και ο Ζεορζίνιο Ριτέρ το εκμεταλλεύτηκε στο 77′. Οι αλλαγές έκοψαν το ρυθμό του αγώνα στα τελευταία λεπτά και η Ντόρτμουντ επέστρεψε στις νίκες.
Το κακό σερί της Στουτγκάρδης συνεχίζεται. Ύστερα από τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Λειψία, οι Σουηβοί ηττήθηκαν 0-2 στο Φράιμπουργκ και παρέμειναν προτελευταίοι στη βαθμολογία. Ο Ντίνος Μαυροπάνος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το αυτογκόλ του παρτενέρ του στα στόπερ, Χιρόκι Ίτο (στην προηγούμενη φάση ο VAR είχε συμβάλει ώστε να μην καταλογιστεί πέναλτι υπέρ της Στουτγκάρδης), και το γκολ του Κέβιν Σάντε.
Η Λεβερκούζεν διέλυσε την Άουγκσμπουργκ με 5-1, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μουσά Ντιαμπί που σημείωσε χατ τρικ. Ο Καρίμ Μπελαράμπι και ο Λούκας Αλάριο πέτυχαν τα υπόλοιπα γκολ των γηπεδούχων, για τους οποίους πέρασε στον αγώνα στο 82′ ο Πάνος Ρέτσος.
Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: