Χιόνια μέχρι τα περίχωρα της Λευκωσίας θα φέρει… η Ελπίς!
Α' Κατηγορία

Χιόνια μέχρι τα περίχωρα της Λευκωσίας θα φέρει… η Ελπίς!

Στο ψυγείο παραμένει η Κύπρος, ενόψει της έλευσης από την Κυριακή της Ελπίς.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα θα επηρεάσει την Κύπρο, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Η ψυχρή αέρια μάζα που θα εισβάλεί στο νησί, αναμένεται να συνόδεύεται από σφοδρούς ανέμους 7 μποφόρ και χιονόπτωση, ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές.
Την Κυριακή είναι δυνατόν να έχουμε χιονοπτώση ακόμη και σε περιοχές των ημιορεινών. Η θερμοκρασία θα κάνει μια βουτιά έτσι ώστε να κυμανθεί αισθητά κάτω του κανονικού για την εποχή.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ
Το δεύτερο κύμα της «Ελπίς», που θα επηρεάζει την Κύπρο από την Τρίτη, αναμένεται να φέρει ακόμη πιο χαμηλές θερμοκρασίες.
Δεν αποκλείεται μάλιστα, να σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα ημιορεινά, σε υψόμετρο από 300 μέχρι 600 μέτρα.
Αν θα μας χιονίσει στα ημιορεινά Κυριακή – Δευτέρα, πολύ πιθανόν Τετάρτη – Πέμπτη να μας χιονίσει και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Αν η Ελπίδα είναι να χιονίσει στα περίχωρα της Λευκωσίας, τότε είναι πολύ πιθανόν.
Οι ορεινές περιοχές τις επόμενες ημέρες θα βρίσκονται σε συνθήκες ολικού παγετού, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 0 βαθμούς.
Παρά την άνοδο της θερμοκρασίας η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών διεξαγόταν και σήμερα με δυσκολία, καθώς λόγω παγετού, όλοι οι δρόμοι είναι πολύ ολισθηροί.
Πάντως για όσους βρέθηκαν σήμερα στο φράγμα Ξυλιάτου, η φύση τους αντάμειψε, καθώς η υπερχείλιση του υδατοφράκτη, χάρισε μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες, που από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν την περιοχή.

Related posts