Ούτε μία βδομάδα  δεν πέρασε από την δημόσια δήλωση-τοποθέτηση του Κυρίου Μίλοραντ Μάζιτς.
Όταν θέλησε να αξιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση του VAR από τους διαιτητές μας και αποφάνθηκε ότι υπάρχει βελτίωση.
Θυμίζω, τι είχε ακριβώς δηλώσει στις 14 Ιανουαρίου 2022 αναφερόμενος στους Κύπριους διαιτητές. «Με την πάροδο του χρόνου παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στη σωστή εφαρμογή του VAR και πρόσθεσε πως με συνεχή επιμόρφωση και σκληρή δουλειά, τα αποτελέσματα, θα γίνουν ακόμα καλύτερα».
Έτσι απλά ο άνθρωπος που είναι στο πηδάλιο της διαιτησίας, έβγαλε το συμπέρασμα του και ένιωσε μάλιστα την ανάγκη να το δημοσιοποιήσει.
Ίσως μάλιστα, να πίστεψε ότι αυτά που μας είπε θα ήταν εύκολο να τα αποδεχθεί ο καθένας.
Για…κακή του τύχη όμως, τα όσα ο ίδιος πιστεύει, τα διαψεύδουν οι διαιτητές με τον λανθασμένο τρόπο που εξακολουθούν να χειρίζονται το VAR.
Λεχθούν φτάσει μάλιστα, σε τέτοιο σημείο, ώστε να μην μπορούν να περάσουν παραπάνω από δύο αγώνες και να μην εκτεθούν με την αδυναμία τους.
Προφανώς, ο κύριος Μάζιτς να μην πληρώνει φόρο, όταν μιλά. Όπως δεν πληρώνει φόρο ή άλλο τίμημα, όταν εξακολουθεί να υποπίπτει σε διαδοχικά λάθη που αφορούν, είτε τους ορισμούς, είτε γενικότερα τις αξιολογήσεις των διαιτητών.
Καταλήγουμε λοιπόν, στο συμπέρασμα, ότι ο άνθρωπος ο οποίος αξιολογήθηκε να είναι στην πυραμίδα της Κυπριακής διαιτησίας, είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να αντιληφθεί τις αδυναμίες που υπάρχουν.
Και επειδή, ένας διαιτητής ο οποίος επαναλαμβάνει εαυτόν με τα ίδια λάθη, σημαίνει πως είτε δεν τυγχάνει σωστής εκπαίδευσης, είτε δεν μπορεί να κατανοήσει πως πρέπει να λειτουργεί, είτε στο γήπεδο είτε στο VAR, έχει υποχρέωση αυτός ο οποίος τον αξιολογεί να λαμβάνει σωστές αποφάσεις.
Όσο λοιπόν ο κύριος Μάζιτς, επιμένει να βλέπει και να κάνει το «άσπρο σε μαύρο», τότε μπορεί ο ίδιος να μην πληρώνει φόρο, όμως θα πληρώσει πολύ ακριβό τίμημα το ποδόσφαιρο μας, ελλείψει σωστού ελέγχου στον ευαίσθητο χώρο της διαιτησίας.

Μιχάλης Παπαγεωργίου