Θρίλερ στο Έλτσε με happy end για τη Ρεάλ. Η ομάδα του Αντσελότι επικράτησε 2-1 της ομώνυμης ομάδας, κάνοντας την ανατροπή στην παράταση με δέκα παίκτες και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Με Ίσκο (108’) και Αζάρ (115’) να βγάζουν το φίδι από την τρύπα.
Η κανονική διάρκεια έληξε 0-0 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο εξτρά μισάωρο, όπου η κατάσταση έγινε πολύ ζόρικη για τη «βασίλισσα». Αφού έμεινε με δέκα παίκτες στο 102’, λόγω άδικης αποβολής του Μαρσέλο, ο οποίος έδιωξε την μπάλα προ του Μορέντε, ο οποίος έβγαινε φάτσα με τον Λούνιν. VAR δεν υπάρχει αυτήν τη φάση της διοργάνωσης και το λάθος δεν διορθώθηκε.
Στο φάουλ, το οποίο κέρδισαν οι γηπεδούχοι για τη συγκεκριμένη φάση, ο Βερδού άνοιξε το σκορ στο 103’ με τυχερό γκολ, καθώς η μπάλα βρήκε αρχικά στο τείχος και στη συνέχεια στο δεύτερό του σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Θεμπάγιος και κατέληξε στα δίχτυα.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πτοήθηκε και ανέτρεψε την κατάσταση στο τέλος. Ισοφάρισε με τον Ίσκο, ο οποίος είχε μπει στο 79’, με τον 29χρονο μεσοεπιθετικό να τσιμπάει την μπάλα μετά το σουτ του Θεμπάγιος, πετυχαίνοντας ένα επίσης τυχερό γκολ. «Χρυσή» αποδείχθηκε η αλλαγή του Αζάρ (μπήκε στο 91’), ο οποίος στο 115’ εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Αλάμπα, έχοντας «σπάσει» το οφσάιντ και βρήκε δίχτυα, χαρίζοντας την πρόκριση.
Στην κανονική διάρκεια, η Ρεάλ ήταν συνολικά ανώτερη, αντιμετωπίζοντας μια σκληροτράχηλη και φορμαρισμένη ομάδα, αλλά τη γλίτωσε στο 10’, αφού ο Καρίγιο έχασε το… άχαστο σε ανυπεράσπιστη εστία.