Το Σωματείο ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου επιθυμεί να αναφέρει τα κάτωθι σε σχέση με την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού να διεξάγει έρευνα για πιθανότητα χειραγώγησης του αγώνα καλαθόσφαιρας μεταξύ των ομάδων ΕΝΑΔ-ΑΠΟΕΛ για το Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Ανδρών που διεξήχθη στις 22/12/2021:

(α) Το Σωματείο ΕΝΑΔ έχει παραχωρήσει ήδη από την αρχή της παρούσας καλαθοσφαιρικής περιόδου την αποκλειστική διαχείριση της Ανδρικής ομάδας καλαθόσφαιρας σε ιδιωτική εταιρεία βάσει σχετικής συμφωνίας και η οποία είχε καθόλο τον ουσιώδη χρόνο την αποκλειστική διαχείριση και ευθύνη για την ανδρική ομάδα του Σωματείου μας. Με την εν λόγω εταιρεία είχαμε μέχρι σήμερα μία άκρως επαγγελματική και νομότυπη συνεργασία και η οποία μας έδειξε μέχρι σήμερα ότι λειτουργούσε καθ όλα νόμιμα.

(β) Ενημερωνόμαστε διαρκώς και από την πρώτη στιγμή τις σχετικές εξελίξεις και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα με σεβασμό στους θεσμούς και  στα πλαίσια της νομιμότητας  για να προστατεύσουμε την ιστορία και όνομα του ιστορικού μας Σωματείου. Νοείται ότι τέτοια φαινόμενα χειραγώγησης, εάν αποδειχθούν, δεν είναι αποδεκτά και ανεκτά σε καμία περίπτωση και ότι θα συνεργαστούμε πλήρως με τις αρχές στο εν λόγω θέμα.

(γ) Το Σωματείο μας μαζί με την εν λόγω εταιρεία επιθυμεί  να προχωρήσει η έρευνα το ταχύτερο δυνατό ώστε να φανερωθεί αν και από ποιούς χειραγωγήθηκε ο εν λόγω αγώνας.