Χωρίς Μανέ, χωρίς Σαλάχ και με αλλαγές στην ενδεκάδα της, η Λίβερπουλ πήρε μεγάλο «διπλό» στο Έμιρεϊτς επικρατώντας με 2-0 της Άρσεναλ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Γουέμπλεϊ στις 27 Φεβρουαρίου, απέναντι στην Τσέλσι. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν αδιαμφισβήτητα ο Ντιόγκο Ζότα που πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ και «χάρισε» την πρόκριση στην ομάδα του.
Με το πρώτο παιχνίδι στο Άνφιλντ να λήγει ισόπαλο, χωρίς τέρματα, Λίβερπουλ και Άρσεναλ ρίχτηκαν στη μάχη του «Έμιρεϊτς» με στόχο τη νίκη που θα τους έδινε την πρόκριση για τον τελικό του Carabao Cup, εκεί που βρίσκεται ήδη η Τσέλσι.
Η Άρσεναλ ήταν αυτή που μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα, όμως η εκτέλεση φάουλ του Λακαζέτ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κέλεχερ.
Η Λίβερπουλ προειδοποίησε στο 13ο λεπτό με τον Μάτιπ να σκοράρει από στημένη φάση, ωστόσο ο Καμερουνέζος ήρθε από αντικανονική θέση, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να ακυρώνει το γκολ.
Οι «ρεντς» ανέβασαν ρυθμό και ισορρόπησαν το παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι και την οπισθοχώρηση των «κανονιέρηδων», φτάνοντας στο γκολ στο 20ο λεπτό. Ο Ζότα έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, προσπέρασε με «ποδιά» τον Τομιγιάσου και εκτέλεσε τον Ράμσντεϊλ για το 1-0, με τον Άγγλο γκολκίπερ να φέρει ευθύνη καθώς αντέδρασε εξαιρετικά αργά στο σουτ του Πορτογάλου.

Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Κλοπ ήταν αυτοί που διατήρησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, με την Άρσεναλ να μην μπορεί να βρει χώρους για να γίνει απειλητική για την εστία του Κέλεχερ.
Οι «κανονιέρηδες» χρειάζονταν καλύτερες ιδέες για να αναστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, την ώρα που η Λίβερπουλ ήταν ικανή να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους εξτρέμ της.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 49ο λεπτό, με τον Λακαζέτ να βρίσκεται σε θέση βολής απέναντι στον Κέλεχερ, όμως το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό. Αμέσως μετά, στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ο Ζότα έτρεξε στο χώρο, γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, όμως το σουτ του 17χρονου Γκόρντον πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ράμσντεϊλ.
Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, οι «ρεντς» ισοφάρισαν τα δοκάρια των γηπεδούχων, με τον Κονατέ που πέρασε στη θέση του Μάτιπ, να πιάνει μία δυνατή κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στην κάθετη δοκό.
Η Άρσεναλ προσπάθησε κυρίως από τα αριστερά με τον Σάκα να διασπάσει την πολυπρόσωπη των φιλοξενούμενων, όμως οι μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές των της ομάδας του Κλοπ δεν της επέτρεψαν να βρει χώρους για να απειλήσει.
Η Λίβερπουλ από τη μεριά της, προσπάθησε να διατηρήσει το προβάδισμά της, «ρίχνοντας» το τέμπο και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Αυτό έκανε και στο 79ο λεπτό, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να επιχειρεί μία τρομερή πάσα 40 μέτρων στην πλάτη της άμυνας της Άρσεναλ και ο Ντιόγκο Ζότα με υπέροχο πλασέ απέναντι από τον Ράμσντεϊλ, έκανε το 2-0 πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό τέρμα στην αναμέτρηση.

Οι «κανονιέρηδες» χρειάζονταν δύο τέρματα για να στείλουν τα παιχνίδι στην παράταση όμως η εικόνα της δεν προμήνυε κάτι παρόμοιο. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είδαν τον Τόμας Πάρτεϊ να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες σε 3 λεπτά και αποβλήθηκε.
Οι «ρεντς» διατήρησαν το προβάδισμά τους, πήραν την πρόκριση μέσα στο «Έμιρεϊτς» και έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό της 27ης Φεβρουαρίου στο Γουέμπλεϊ, εκεί που την περιμένει η Τσέλσι του Τόμας.