Η Τσέλσι δεν λέει να σηκώσει κεφάλι και πραγματοποίησε ακόμη μία μέτρια εμφάνιση απέναντι στη Μπράιτον στο Άμεξ. Οι «γλάροι» ισοφάρισαν με την καρφωτή κεφαλιά του Γουέμπστερ το γκολ του Ζίγιεχ στο πρώτο μέρος και πήραν έναν πολύ σημαντικό βαθμό που τους ανέβασε στην 9η θέση.
Αντίθετα, οι «μπλε» έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους για ακόμη μία αγωνιστική, παρουσιάζοντας ένα κακό πρόσωπο σε αρκετά σημεία του αγώνα με το τελικό 1-1 να κρατάει στην 3η θέση και μακριά από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.
Η ομάδα του Τόμας Τούχελ παρέμεινε χωρίς νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ για το νέο έτος, με την τελευταία να έρχεται στις 26 Δεκεμβρίου απέναντι στην Άστον Βίλα με 3-1 στο Μπέρμιγχαμ. Έκτοτε μετράει 2 ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) απέναντι στην ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ, μία ισοπαλία σε εκείνο το τρελό ημίχρονο στο Στάμφορντ Μπριτζ απέναντι στη Λίβερπουλ και μία ήττα από το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, Μάντσεστερ Σίτι.
Τα σερί αρνητικά αποτελέσματα έβγαλαν νοκ-άουτ τους «μπλε» από τη διεκδίκηση του τίτλου, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να μην έχει αντίπαλο, καθώς και η Λίβερπουλ βρίσκεται αρκετά μακριά. Ο Τούχελ έριξε το φταίξιμο στην σωματική και ψυχική κούραση των παικτών του, ωστόσο σε έναν «μαραθώνιο» όπως αυτός της Πρέμιερ Λιγκ, πρέπει να είσαι πάντα προετοιμασμένος και να βρίσκεις λύσεις στα προβλήματά σου.
Πόσω μάλλον όταν αντιπροσωπεύεις έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι η Τσέλσι…