Ο Μαρσέλο Μπιέλσα δεν ενδιαφέρεται για το αν η ομάδα του έχει 10 απουσίες σε κάθε αγωνιστική ή δεν έχει παίκτες για να συμπληρώσει την αποστολή. Θα «παίξει» με παίκτες από τις ακαδημίες, με έναν 15χρονο στον πάγκο και αποδείξει πως στα φυτώρια της Λιντς γίνεται πολύ καλή δουλειά.
Οι τραυματισμοί και η κρίση με τον Covid-19 έχουν ταλαιπωρήσει πολλές ομάδες στη φετινή σεζόν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Μπέρνλι που έχει αγωνιστεί μόλις 17 φορές, πέντε λιγότερες από το κανονικό.
Σε μία παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η Λιντς που ταλαιπωρείται κυρίως από τραυματισμούς, έχοντας χάσει βασικές μονάδες όπως ο Φίλιπς και ο Μπάμφορντ, ωστόσο ο Μαρσέλο Μπιέλσα δεν έχει μιλήσει ποτέ για αναβολή του αγώνα των «παγωνιών». Ο Αργεντινός τεχνικός προτιμάει να παλέψει με όσα όπλα διαθέτει, ακόμα και αν αυτά προέρχονται από την Κ23 ή την Κ17 του συλλόγου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αποστολή της Λιντς για την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Γουέστ Χαμ την περασμένη Κυριακή, με τη Λιντς να έχει έναν 15χρονο στον πάγκο, μαζί με παίκτες από τις ακαδημίες και τον Ροντρίγκο. Η στάση του «El Loco» μπορεί να μην βοηθάει την ομάδα του Γιόρκσαϊρ να κερδίσει πιο άνετα βαθμούς ωστόσο της κάνει καλό μακροχρόνια και αυτό φαίνεται από τις ευκαιρίες που δίνει σε νέα παιδιά.
Η Λιντς έσπασε το ρεκόρ της Πρέμιερ Λιγκ για τους περισσότερους παίκτες  κάτω των 20 ετών που κάνουν ντεμπούτο στην κατηγορία σε μία σεζόν, με τον Μπιέλσα να χρησιμοποιεί 8 «εφήβους» από τις ακαδημίες του συλλόγου.
Άλλοι προορίζονται για βασικοί τα επόμενα χρόνια και άλλοι προσπαθούν να βελτιωθούν αποδεικνύοντας στον προπονητή τους ότι μπορούν να σταθούν στην κατηγορία.
Ο Αργεντινός τεχνικός είναι, σε μεγάλο βαθμό, υπεύθυνος για αυτό το ρεκόρ και μάλιστα δεν σκοπεύει να αλλάξει την τακτική του ούτε για την αναμέτρηση κόντρα στη Νιούκαστλ, παρότι έχασε ακόμη δύο παίκτες με τραυματισμό (Φόρσοου και Φίρπο), εκτοξεύοντας των αριθμό των απουσιών.